ΚεντρικήΟμορφιά

Τα προϊόντα νυχιών που δεν χρειάζεστε για την περιποίηση των άκρων σας στο σπίτι

27/2/2024

Αν και τίποτα δεν είναι καλύτερο από την εμπειρία μιας περιποίησης άκρων, η αύξηση του κόστους σημαίνει ότι πολλές από εμάς επιλέγουμε την DIY οδό.

Ορισμένα προϊόντα είναι ανεκτίμητης αξίας για τη ρουτίνα περιποίησης των νυχιών στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα προμηθευτείτε όλα.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ αν το σκληρυντικό νυχιών λειτουργεί πραγματικά ή αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λάμπα UV νυχιών για να σταθεροποιήσετε το βερνίκι τζελ σας, παρακάτω θα δείτε ποια προϊόντα νυχιών για την περιποίηση νυχιών είναι περιττά -τουλάχιστον για το σπίτι.

Σκληρυντικό νυχιών

Είναι λογικό να στρέφεστε προς ένα σκληρυντικό νυχιών, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει να ενισχύσετε τα νύχια σας με κάποιο τρόπο. Ενώ οι «ενισχυτικές» φόρμουλες τείνουν να περιέχουν συστατικά που είναι επανορθωτικά και ευεργετικά για τη συνολική υγεία των νυχιών, προωθώντας την ευελιξία και την ανθεκτικότητα, τα σκληρυντικά λειτουργούν με στόχο να κάνουν το φυσικό νύχι πιο σκληρό, λέει στο Refinery29 η nail artist Ami Streets.

«Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ευελιξία, κάτι που τα νύχια μας χρειάζονται για να αντέχουν στη φθορά» και προσθέτει πως «Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο προϊόν για να βοηθήσετε με τη δύναμη, το μήκος και την υγεία των νυχιών είναι το λάδι για την επιδερμίδα».

Στεγνωτήρες βερνικιών νυχιών

Είτε είστε ανυπόμονη είτε απλά πολύ απασχολημένη, οι nail artists καταλαβαίνουν γιατί να θέλετε να επενδύσετε σε ένα φορητό στεγνωτήρα βερνικιών νυχιών, αλλά είναι σπατάλη πολύτιμου χώρου. Σύμφωνα με τη Streets, η χρήση προϊόντων γρήγορου στεγνώματος, όπως σταγόνες ή σπρέι, είναι πολύ πιο αποτελεσματική όταν πρόκειται για την επιτάχυνση του χρόνου στεγνώματος.

«Καθαρό» βερνίκι νυχιών

Η τάση στο χώρο της ομορφιάς, γενικότερα, δείχνει μια σταθερή αύξηση της ζήτησης για φυσικές συνθέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία των νυχιών και το μανικιούρ. Και στην προκειμένη περίπτωση ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τα «βερνίκια νυχιών χωρίς τοξίνες» ή συνηθέστερα «καθαρά» βερνίκια νυχιών. Η Streets συνδέει το τελευταίο με το να είναι «απαλλαγμένο από ορισμένες χημικές ουσίες και μη τοξικά συστατικά». Πιστεύει ότι τα προϊόντα αυτά προσφέρουν πιο ήπιες φόρμουλες. Αυτό θα μπορούσε να είναι ευεργετικό αν τα νύχια σας είναι πολύ λεπτά.

Το θέμα όμως είναι το εξής: Η λέξη «καθαρό» όσον αφορά την ομορφιά είναι ανεξέλεγκτη. Με άλλα λόγια, δεν έχει καμία επίσημη έννοια και δεν υπάρχουν νόμοι ή κανόνες. Θεωρητικά, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φράση για να περιγράψει τα προϊόντα νυχιών. Όταν πρόκειται για τον φόβο μας γύρω από ορισμένες χημικές ουσίες, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η δόση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Με απλά λόγια, μπορείτε να είστε σίγουρες ότι τα βερνίκια νυχιών που πωλούνται σε αξιόπιστα καταστήματα λιανικής πώλησης είναι ασφαλή για χρήση.

Λαμπτήρες νυχιών «Universal» UV

Όσον αφορά τις λάμπες νυχιών gel, κάθε μία έχει μια συγκεκριμένη ισχύ που καθορίζει την ισχύ των λαμπτήρων UV ή LED που φιλοξενεί. Οι λάμπες που φέρουν την ένδειξη «γενικής χρήσης», η οποία υποδηλώνει ότι μπορούν να σταθεροποιήσουν τα περισσότερα βερνίκια τζελ, μπορεί να είναι πολύ παραπλανητικές.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα στο εμπόριο και το καθένα έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Αν το βερνίκι τζελ δεν σταθεροποιηθεί σωστά και έρθει σε επαφή με το δέρμα σας, υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξετε αλλεργική αντίδραση, η οποία μπορεί να χαλαρώσει τα νύχια και να προκαλέσει φαγούρα ή εξάνθημα, όχι μόνο στα χέρια σας αλλά και οπουδήποτε αλλού μπορεί να έχετε αγγίξει υγρό βερνίκι τζελ.

Ειδική βάση «γεμίσματος»

Πολλά πράγματα μπορούν να οδηγήσουν σε ανώμαλα και ραβδωτά νύχια, όπως η τεχνική που χρησιμοποιείτε για την απομάκρυνση του ημιμόνιμου μανικιούρ, οι ανεπάρκειες βιταμινών (όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη Α, ψευδάργυρος και ασβέστιο), οι ορμονικές αλλαγές κ.α. Αν οι ραβδώσεις στα νύχια σας, σας ενοχλούν, μπορείτε να σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα βερνίκι βάσης που γεμίζει αυτές τις ραβδώσεις για να δημιουργήσετε μια πιο λεία επιφάνεια για το βερνίκι νυχιών. Ωστόσο, η nail artist Sadie Jordan πιστεύει ότι η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το πόσο σοβαρές είναι οι κορυφογραμμές.

«Αν έχετε ρηχές ή πολύ ελάχιστες κορυφογραμμές, αυτές οι βάσεις μπορούν εύκολα να τις γεμίσουν και να σας προσφέρουν μια λεία, ομοιόμορφη βάση πριν εφαρμόσετε το χρώμα», λέει η Jordan, αλλά αν οι κορυφογραμμές σας είναι λίγο βαθύτερες, μια τέτοια βάση μπορεί να μην είναι αρκετή.

Μεταλλικές λίμες νυχιών

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι οι μεταλλικές λίμες νυχιών και άλλα εργαλεία νυχιών είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα. Αν και μπορεί να είναι πιο ανθεκτικά από τις πιο σύγχρονες εκδοχές τους, η Streets πιστεύει ότι είναι ξεπερασμένα και «εξαιρετικά επιζήμια για τα φυσικά νύχια».

Λευκαντικό νυχιών

Η Jordan λέει ότι το λευκαντικό νυχιών -ένα προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μείωση των λεκέδων στα νύχια- είναι αμφιλεγόμενο μεταξύ των ειδικών. Η Streets υποδεικνύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες φόρμουλες μπορεί να περιέχουν σκληρά στυπτικά. Ως αποτέλεσμα, ο παρατεταμένος χρόνος χρήσης ή η υπερβολική χρήση θα μπορούσε να αφυδατώσει τα νύχια ή να προκαλέσει κάποια βλάβη.

Για το σκοπό αυτό «είναι σημαντικό να επιλέγετε όσο το δυνατόν πιο ήπια σκευάσματα ή ακόμη και να χρησιμοποιείτε μια πιο φυσική λύση, όπως χυμό λεμονιού αναμεμειγμένο με νερό», προσθέτει η Streets.

Related posts

Η πτήση για Παρίσι

xristiana

Δείτε πότε πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας με κρύο και πότε με χλιαρό νερό!

xristiana

Τρίπολη: Συνέδριο για τους κινδύνους που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή

xristiana