ΚεντρικήΟμορφιά

Πες μου τον τύπο της επιδερμίδας σου, να σου πω το foundation που θα πάρεις

6/2/2024

Το σωστό foundation αν έχετε μεικτή, λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα.

Πολλές από εμάς έχουν βιώσει τον πόνο του να αγοράζουμε ένα νέο foundation και ύστερα από 2-3 χρήσεις να καταλαβαίνουμε πως δεν ενδείκνυται για την επιδερμίδα μας. Και το καταλαβαίνουμε επειδή το πρόσωπό μας βγάζει περισσότερη λιπαρότητα σε σημεία που δεν πρέπει (όπως στο μέτωπο) ή ενισχύεται η ξηρότητα γύρω από την περιοχή του στόματος.

Γι’ αυτό κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε πως με βάση τους τρεις βασικούς τύπους επιδερμίδας, αυτά είναι τα foundations που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιπλέον, παρακάτω θα βρείτε χρήσιμα tips για να τελειοποιήσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Αν έχετε μεικτή επιδερμίδα…

Αυτή την περίοδο, το Light Reflecting Foundation της Nars είναι το αγαπημένο μου. Ενώ η επιδερμίδα μου τείνει να είναι λιπαρή στο σημείο Τ και ξηρή γύρω από το στόμα, έχω παρατηρήσει πως αυτό το foundation της Nars κάθεται τέλεια στο πρόσωπό μου, ακόμα και αν δεν έχω βάλει ενυδατική (μέγα λάθος) ή πούδρα. Η σύνθεσή του είναι εξαιρετική, ενώ η κάλυψή του είναι μέτρια χαρίζοντας μια ανάλαφρη όψη.

Sephora Nars Light Reflecting Foundation €57,95

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα…

Αυτό που θέλουμε από το foundation μας όταν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, είναι να ενυδατώνει τόσο όσο. Το Double Wear της Estée Lauder είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς, καθώς υπόσχεται 24ωρη διάρκεια και ματ φινίρισμα που απομακρύνει τη λιπαρότητα. Με πάνω από 55 αποχρώσεις στην παλέτα του, σίγουρα θα το αγαπήσετε.

Sephora Estée Lauder Double Wear – Stay-in-Place Foundation SPF 10 €58,95

Αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ξηρότητα…

…τότε ψάχνετε ένα foundation το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα συστατικά που θα σας παρέχουν κάλυψη και (πάνω από όλα) ενυδάτωση. Το Airbrush Flawless Foundation της Charlotte Tilbury σας δίνει όλα όσα αποζητά το δέρμα σας καθώς είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά συστατικά. Σύμφωνα με μελέτη σε 30 άτομα που φόρεσαν το Airbrush Flawless Foundation, αποδείχθηκε πως μέσα σε μια ώρα, τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός τους ενισχύθηκαν κατά 216%!

Sephora Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation €51,95

Και μερικές συμβουλές ακόμα

  • Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τον σωστό τόνο στο foundation σας, όσο βρίσκεστε στο κατάστημα βάλτε λίγο προϊόν στο εσωτερικό του καρπού σας ή στον λαιμό σας για να καταλάβετε τι σας ταιριάζει περισσότερο.
  • Για να σιγουρευτείτε ότι το foundation σας θα μείνει στη θέση του και δεν θα αρχίσει να «λιώνει» μετά από κάποιες ώρες, επενδύστε σε μια translucent πούδρα.
  • Μην ξεχνάτε πως πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες και πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο να βρείτε το foundation που σας ταιριάζει. Δοκιμάστε μέχρι να το πετύχετε. Μετά μην το αλλάξετε με τίποτα!
  • Για να βρείτε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος εφαρμογής του foundation, διαβάστε εδώ: Χέρια, πινέλο ή σφουγγαράκι; Ο καλύτερος τρόπος για να απλώσετε το foundation σας

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών Από 18 Έως 25 Ιουνίου

xristiana

Νέο ρεκόρ: Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πιο θερμός της τελευταίας 15ετίας σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Αιγαίο

xristiana

ΔΕΗ: Ενεργειακή ασπίδα για την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά για να μην «σβήσουν» τα φώτα

xristiana