ΚεντρικήΟμορφιά

Ξεσπάσματα ακμής: Οι λόγοι που μπορεί να τα δημιουργούν

25/2/2024

Αν σε ταλαιπωρούν κάποια ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπό σου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς και να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Πριν απ’ όλα όμως είναι καλό να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που τα προκαλεί.

Αν έχεις παρατηρήσει περισσότερα σπυράκια στο πηγούνι, τα μάγουλα και το σαγόνι είναι πολύ πιθανό να προκαλούνται από την καθημερινή χρήση μάσκας.

Η υγρασία και τα βακτήρια που παγιδεύονται κάτω από τη μάσκα επιβαρύνουν το δέρμα σου με αποτέλεσμα να ξεσπά η ακμή και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πλένεις το πρόσωπό σου μετά από την πολύωρη χρήση της.

Κάτι άλλο που μπορεί να προκαλέσει κάποια σημάδια ακμής είναι η έλλειψη ύπνου καθώς αν δεν κοιμάσαι αρκετά τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα σου ανεβαίνουν και με τη σειρά τους προκαλούν ξεσπάσματα στην επιδερμίδα.

Φυσικά η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αφού τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η γλουτένη και τα πικάντικα φαγητά είναι από τους κύριους παράγοντες εξανθημάτων.

Το τελευταίο και κάτι ίσως που δυσκολεύεσαι να κάνεις, είναι να μη σπας τα σπυράκια όσο και αν σε ενοχλεί η εμφάνισή τους διότι πιέζοντας τα κινδυνεύεις να σπρώξεις τα βακτήρια εσωτερικά και να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χυμός παντζαριού μειώνει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

xristiana

Περπάτημα: Τα οφέλη από 1.000 βήματα περισσότερα την ημέρα

xristiana

Δωρεάν Rapid Tests Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana