ΚεντρικήΜαγειρική

Λεμονάτο ριζότο με σολομό

26/2/2024

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού, καθαρισμένα
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • Αλάτι- πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300 γρ. ρύζι arborio
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί, περιχύστε τα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα.

Βήμα 3

Μαγειρέψτε τον σολομό για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν καλά, και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και, στη συνέχεια, προσθέστε το πράσο σε φέτες.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 6

Προσθέστε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, διατηρώντας τον ζεστό όσο ετοιμάζετε το ριζότο.

Βήμα 7

Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 8

Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 9

Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι, ανακατέψτε το για να καλυφθεί με το λάδι και αφήστε το να ψηθεί για 1-2 λεπτά.

Βήμα 10

Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει αργά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 11

Ρίξτε λίγο ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατεύετε τακτικά.

Βήμα 12

Μαγειρέψτε το ριζότο για 15-20 λεπτά, συνεχίζοντας να τροφοδοτείτε το ρύζι με ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει al dente και κρεμώδες.

Βήμα 13

Κατεβάστε το ριζότο από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

Βήμα 14

Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού, το μαγειρεμένο πράσο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Βήμα 15

Ξεφλουδίστε τον μαγειρεμένο σολομό, αφαιρώντας την πέτσα, και ανακατέψτε τον απαλά στο ριζότο πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το αντηλιακό λάδι είναι η προστατευτική εκδοχή για το λάδι μαυρίσματος. Τι πρέπει να γνωρίζετε

xristiana

Ombré γαλλικό μανικιούρ: 10 ιδέες για να δοκιμάσεις το πιο minimal chic nail art

xristiana

Δράσεις Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana