20/2/2024
Υλικά
340 γρ. στραγγισμένος τόνος σε λάδι
300 γρ. μικρές πατάτες
120 γρ. φυστικέλαιο
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
10 γρ. αλατισμένη κάπαρη
1 αυγό
Θυμάρι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε καταρχάς τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ πατάτας.
Αφαλατίζουμε και ψιλοκόβουμε την κάπαρη, επίσης ψιλοκόβουμε 2 φύλλα θυμαριού. Ύστερα ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με τον ψιλοκομμένο τόνο, την ψιλοκομμένη κάπαρη και το θυμάρι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια (θα πάρουμε περίπου 18). Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με δυο κλαδάκια θυμάρι, για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τέλος τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για τη σως: Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ανακατεύουμε το αυγό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, ρίχνοντας σιγά σιγά το φυστικέλαιο. Προσθέστε λίγα φύλλα θυμάρι και το ξύσμα από ένα λεμόνι.
Πηγή: https://jenny.gr