6/2/2024
Υλικά:
4 αυγά, μεσαία
450 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
330 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. baking powder
400 γρ. φέτα
Μαύρο πιπέρι
2-3 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το σπορέλαιο και το γάλα και χτυπάμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τη φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε μαζί με το λίγο μαύρο πιπέρι στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Αλευρωβουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Απομακρύνομε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.