ΚεντρικήΜαγειρική

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ με ψωμί

27/2/2024

Υλικά

500 γρ. ψωμί

100 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα

120 γρ σαλάμι κομμένα σε κύβους

100 γρ. κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους

700 ml γάλα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά

4 κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε πρώτα το ψωμί σε κύβους και μετά το μαακαλώνουμε το βυθίζοντάς το σε ζεστό γάλα για περίπου 20 λεπτά. Μόλις το ψωμί απορροφήσει καλά το γάλα, το πολτοποιούμε με τα χέρια μας και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, κόβουμε το τυρί και το σαλάμι σε κύβους και πλένουμε τα κλωνάρια θυμαριού. Συνδυάζουμε αυτά τα υλικά με το ψωμί, προσθέτουμε τα αυγά, το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους και να μοιράζονται ομοιόμορφα στη ζύμη.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο της φόρμας του κέικ, βουτυρώνουμε καλά τα πλαϊνά και μεταφέρουμε το μείγμα, ισοπεδώνοντάς το καλά με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50/60 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα.

Εάν δεν το καταναλώσετε αμέσως, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 3 ημέρες και να το ξαναζεστάνετε στον φούρνο πριν το καταναλώσετε. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να το καταψύξετε. Σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύουμε να το κόψετε σε φέτες πριν το βάλετε στην κατάψυξη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στη Μεταμόρφωση

xristiana

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να αποβάλετε τις πέτρες στα νεφρά

xristiana

Άδωνις: Τα ΑΜΕΑ θα μπορούν και να παίρνουν τη σύνταξη αναπηρίας και να εργάζονται

xristiana