ΚεντρικήΚοινωνικά

ΕΚΕΑ: Εθελοντική Αιμοδοσία 

11/2/2024

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη μέρα που γιορτάζεται το πιο ξεχωριστό ανθρώπινο συναίσθημα, η αγάπη (14 Φεβρουαρίου), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε προσκαλεί να μοιράσεις λίγο από το πλεόνασμα αγάπης που έχεις μέσα σου μέσα από τη συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία, σε ένα χώρο που έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των εθελοντών αιμοδοτών ως ένα από τα πιο ευχάριστα και ξεχωριστά «σημεία αιμοδοσίας», το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών!

Η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, 14.00-18.30, στο Πολεμικό Μουσείο (είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμός).

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, καθώς διανύουμε την τελική περίοδο ανάκτησης των αποθεμάτων της χώρας μετά την περίοδο των γιορτών.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
  • Να είσαι 18-65 ετώνΝα έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσίαΝα έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρεςΕάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες
  •  Τηλεφωνικά ραντεβού, στα τηλ:2132146716 και 2132146726, από Δευτέρα 12.2 έως και Τετάρτη 14.2, 9.00-14.30,• Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής “Δίνουμε αίμα” για κινητάApp store (iOS):https://bit.ly/appStore-DinoumeAimaGoogle play (android):https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAimaΟδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

    Πηγήhttps://www.oloygeia.gr/

    Related posts

    Εκδήλωση Για Τη Βία Στην Παιδική Κι Εφηβική Ηλικία

    xristiana

    Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023: Οι “Νύχτες Αλληλεγγύης” επιστρέφουν με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα

    xristiana

    Εθελοντική Αιμοδοσία Την 1η Φεβρουαρίου, Δίπλα Από Το Σχολείο Που Δολοφονήθηκε Ο Άλκης

    xristiana