ΚεντρικήΟμορφιά

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

10/2/2024

Ηηλικία στην οποία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση, ο τύπος τους δέρματος, αλλά και το περιβάλλον της περιοχής στην οποία διαμένεις. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας προτείνουν να εντάξεις μια κρέμα ματιών στη ρουτίνα σου από τα μέσα έως τα τέλη των ‘20s σου ή μέχρι και λίγο μετά τα 30. Κι αυτό μιας που το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και τείνει να εμφανίζει σημάδια γήρανσης νωρίτερα από άλλες περιοχές του προσώπου. Βασική αιτία, η έλλειψη φυσικής ενυδάτωσης εκείνης της περιοχής του προσώπου.

Η έγκαιρη χρήση μιας κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες έκφρασης, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο. Μπορεί επίσης να προσφέρει ενυδάτωση και προστασία στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, το οποίο είναι πιο λεπτό και πιο επιρρεπές σε βλάβες.

Το να ξεκινήσετε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος της περιοχής από νωρίς μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σου με την πάροδο του χρόνου, επομένως ακόμα κι αν δεν βλέπεις ακόμη σημαντικά σημάδια γήρανσης, η χρήση μιας κρέμας ματιών ως προληπτικό μέτρο μπορεί να είναι ευεργετική. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έναν επαγγελματία περιποίησης δέρματος, για να συζητήσεις για τα καλύτερα προϊόντα και τις ατομικές σου ανάγκες.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: Η επιστήμη των δεδομένων με τη γλώσσα R.

xristiana

Δέρμα: Έτσι θα το προστατεύσετε από τη ρύπανση

xristiana

Ημερίδα για την «Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο φαρμακείο»

xristiana