ΚεντρικήΟμορφιά

Ρετινόλη: Ποια είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα

29/2/2024.

Η ρετινόλη έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα του προσώπου.

Είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και στον κόσμο της ομορφιάς θεωρείται ως το ζενίθ της περιποίησης της επιδερμίδας. Αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, αποφράσσει τους πόρους, απολεπίζει και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για να καταπολεμήσει το σχηματισμό και την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πόσο συχνά μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη;

Ξεκίνα, εφαρμόζοντας μια ποσότητα ενός μέγεθος μπιζελιού 1 φορά την εβδομάδα.

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε βράδυ, όταν ξεκινάς να την εφαρμόζεις για πρώτη φορά, θα πρέπει να διασφαλίζεις την ανεκτικότητα της επιδερμίδας σου. Είναι ασφαλές να ξεκινήσεις επιλέγοντας ένα προϊόν με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης, φροντίζοντας να απλώσεις μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού σε ολόκληρο το πρόσωπο και να αυξήσεις αργά και προοδευτικά τη συχνότητα χρήσης.

Ο καλύτερος τύπος και ποσότητα ρετινόλης για να ξεκινήσεις εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείς ρετινόλη για τη θεραπεία της ακμής, είναι πιθανό να ξεκινήσεις με υψηλότερη δόση, όπως 0,1%, ή ενδεχομένως ακόμη και με ένα συνταγογραφούμενο ρετινοειδές.

Εάν χρησιμοποιείς τη ρετινόλη ως θεραπεία αντιγήρανσης, προτίμησε μια καλλυντική σύνθεση με μια πολύ χαμηλή δόση, όπως 0,05%. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα θα «συνηθίσει» σταδιακά τη ρετινόλη και έτσι οι πιθανότητες ερεθισμού και σχηματισμού φλεγμονής θα μειωθούν σημαντικά.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΟΑΕΔ: Παράταση Αιτήσεων Για Το Πρόγραμμα 3.400 Νέων Θέσεων Εργασίας

xristiana

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αρρυθμία – Πώς θα μετρήσετε τους παλμούς σας

xristiana

Δήμος Χαλανδρίου: Ο Σταμάτης, η Αμάντα, ο Κοντός περιμένουν τον κόσμο στην Κεντρική Πλατεία!

xristiana