News ΑΜΕΑΚεντρική

Προσωρινή Γραμματεία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Αχαΐας: “Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, Δεν πάει άλλο”

28/2/2024

Απαντάμε συλλογικά και οργανωμένα στην επίθεση που δεχόμαστε όλα τα τελευταία χρόνια με μόνο  στόχο  την χειροτέρευση της ζωής μας.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την μαχητική θέληση των αναπήρων, των χρόνιων πασχόντων αλλά και γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ.

Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες, οι βαριά ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες που βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά την βάρβαρη αντί-αναπηρική, αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να παγώνουμε τον χειμώνα, δεν δεχόμαστε να μείνουν τα σπίτια μας χωρίς ρεύμα, δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση, να μην μπορούμε να κάνουμε τις θεραπείες μας, τις εξετάσεις μας, να παίρνουμε τα φάρμακά μας.

Δεν είμαστε ζητιάνοι, δεν περιμένουμε το τι θα μας πετάξει η κυβέρνηση με τις «επιταγές της ακρίβειας και της εξαθλίωσης», τα ματωμένα πλεονάσματα, για το πιάσιμο των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης! Δεν τσιμπήσαμε και δεν τσιμπάμε στα σόου ευαισθησίας της κυβέρνησης, όσοι ανάπηροι παίρνουν επιδόματα, -γιατί οι περισσότεροι δεν παίρνουν-, έχασαν από την ακρίβεια από 1.000 έως 1.800€ μόνο τα 2 τελευταία χρόνια. 

Δεν δεχόμαστε να πετάνε αναπήρους έξω από τα σπίτια τους με τους πλειστηριασμούς όπως το παράδειγμα στα Πετράλωνα παραμονές Χριστουγέννων !!

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την υποβάθμιση των Ειδικών Σχολείων, την έλλειψη και υποβάθμιση δομών Αποκατάστασης, να ζούμε με το άγχος τι θα απογίνουν τα παιδιά μας όταν εμείς δεν θα μπορούμε να τα φροντίζουμε άλλο

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την μη χρηματοδότηση των Ειδικών σχολείων και την στελέχωση τους από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Με την μη ανέγερση καινούριων και σύγχρονων ειδικών σχολείων.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ, που αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι τους!

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων!!Αν σήμερα είναι  μία φορά δύσκολο να έχουμε πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, με τις επιπλέον περικοπές (που εκφράζονται και στην προσβασιμότητα) την συνολική  υποβάθμιση των Δημοσίων Πανεπιστημίων, με την υποβάθμιση των πτυχίων , θα μένουμε τελείως απ έξω.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός πως ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα  έχει μόνο 10 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης (στο Κέντρο Αποκατάστασης στο ΠΓΝΠ στην Πάτρα) την στιγμή που θα έπρεπε να έχει 200!! Την ίδια  ώρα  ιδιωτικές κλινικές , όπως το Ολύμπιο πλουτίζουν!  Και αυτά τα 10 να υπολειτουργούν κι όλας λογω έλλειψης προσωπικού!

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ενίσχυση της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας και της Πρόληψης.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε να μην βελτιώνεται η ζωή μας την στιγμή που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν «θαύματα»

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ και τις πλειοψηφίες των Συλλόγων μας που στήριζαν και στηρίζουν με όποιο τρόπο ότι αντιαναπηρικό έχουν φέρει όλες οι κυβερνήσεις.

Ολοι μαζί να απαιτήσουμε:

 • Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
 • Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς νερό
 • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι πλειστηριασμοί.
 • Κανείς και καμιά χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες, καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/24.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
 • Επαναφορά 13ουκαι 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
 • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
 • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.).
 • Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€

Πηγή: https://www.patrasevents.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα φυσικά after sun

xristiana

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

xristiana

Ομάδα Συναισθηματικής Ανάπτυξης Για Μαθητές Δημοτικού

xristiana