ΚεντρικήΜαγειρική

Ακαταμάχητες αλμυρές τηγανίτες με ρικότα

17/2/2024

Υλικά

500 γρ. ρικότα

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

5 αυγά

Φυστικέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα αρκετά ρευστό και κρεμώδες μείγμα. Ύστερα το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι φυστικέλαιο και όταν είναι ζεστό ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά από το μίγμα, για να σχηματιστούν τηγανίτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, όχι περισσότερο από 1 λεπτό ανά πλευρά. Συνεχίζουμε με όλο το μίγμα και κάθε φορά που είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Δωρεάν webinar με θέμα «Κρίσεις και προσαρμοστικότητα μέσα στη σχολική τάξη: Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς μέσω της Ψυχοεκπαίδευσης»

xristiana

ΑΠΘ: Η Περίπτωση Της Βόρειας Εύβοιας Στο Επίκεντρο Ημερίδας Με Αφορμή Την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

xristiana

4η διεθνής έκθεση verde.tec: 18 – 20 Μαρτίου 2022

xristiana