ΚεντρικήΟμορφιά

Έξι λάθη μακιγιάζ που κάνετε στα 50

26/2/2024

Επειδή πολλές πτυχές αλλάζουν στη σωματική διάπλαση των ώριμων γυναικών, κατά συνέπεια υπάρχουν κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 που δείχνουν καλύτερα, προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατάλληλα για την επιδερμίδα τους, καθώς και προϊόντα μακιγιάζ.

Ωστόσο, όσο σημαντικό είναι να επιλέγετε τα σωστά καλλυντικά, άλλο τόσο είναι να γνωρίζετε πώς να τα χρησιμοποιείτε. Ο Junior Cedeño, διεθνής makeup artist του Dior, αποκαλύπτει στη Vogue India τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν οι γυναίκες στα 50, με βάση την πολύχρονη επαγγελματική του εμπειρία.

1. Υπερβολικό μακιγιάζ ματιών

«Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να φοράνε υπερβολική σκιά ματιών, μαύρο μολύβι και eyeliner», λέει ο Junior Cedeño. Η χαλάρωση που εμφανίζεται στην περιοχή του περιγράμματος των ματιών καθώς περνούν τα χρόνια καθιστά δύσκολη την εφαρμογή του μακιγιάζ σε αυτή την περιοχή, η οποία τείνει να γεμίζει από μικρές πτυχές όπου καταλήγει να εναποτίθεται η χρωστική ουσία.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα μέρος του μακιγιάζ που προσθέτει έντονη δραματικότητα στο πρόσωπο, οπότε ίσως είναι σκόπιμο να την αποφύγετε σε μια ηλικία που οι γυναίκες συχνά προτιμούν να δίνουν στο πρόσωπο μια φωτεινή και γαλήνια όψη.

2. Ματ foundation

«Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να χρησιμοποιείτε ματ υφές foundation, ειδικά σε stick, ή πολύ συμπαγείς πούδρες που καλύπτουν πολύ. Δημιουργούν ένα εφέ μάσκας στο πρόσωπο και κάνουν τις γραμμές έκφρασης πιο έντονες», εξηγεί o διεθνής makeup artist του Dior. Αντιθέτως, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ελαφρύτερες, πιο διαφανείς φόρμουλες, όπως bb κρέμες ή αντηλιακό με χρώμα.

4. Μακιγιάζ στο κάτω βλέφαρο

«Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αδιάβροχο μολύβι μέσα στην πάνω γραμμή του ματιού και να το φρεσκάρετε με την πάνω γραμμή των βλεφαρίδων», λέει ο Cedeño. Τέλος, και γενικότερα, θεωρεί σκόπιμο να «αποφεύγετε το μακιγιάζ στο κάτω μέρος των ματιών για να διατηρήσετε ένα φρέσκο και φωτεινό βλέμμα».

4. Μεταλλικά κραγιόν και lip gloss

Όταν πρόκειται για τα χείλη, το πιο συνηθισμένο λάθος, σύμφωνα με τον Cedeño, είναι το να εφαρμόζετε μεταλλικά κραγιόν ή ultra gloss gloss που τα κάνουν να «τρέχουν» γύρω από το περίγραμμα των χειλιών. Για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο εφαρμόστε πρώτα ένα primer στο περίγραμμα των χειλιών και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Αναφορικά με το χρώμα, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε υγρά κραγιόν χωρίς περίγραμμα χειλιών, και αν είναι απαραίτητο και ένα gloss εφαρμόστε ένα που θα προσθέσει ενυδάτωση στα χείλη σας.

5. Οι λάμψεις

Λόγω της χρήσης των αντιγηραντικών κρεμών, των οποίων οι υφές είναι μερικές φορές εξαιρετικά πλούσιες, ο makeup artist προειδοποιεί ότι «πολλές γυναίκες σφάλλουν προς την πλευρά της υπερβολικής λιπαρής λάμψης στο δέρμα ή των μεταλλικών εφέ στα μάγουλα και τα βλέφαρα. Αντιθέτως, προτιμώ να χρησιμοποιώ λαμπερές υφές με έχουν ως αποτέλεσμα τη για διαφάνεια, τη διόρθωση και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας».

6. Χρωματιστή μάσκαρα

Αυτό είναι το προϊόν που προτιμά να αποφεύγετε γενικά ο Junior Cedeño. Η εξαίρεση στον κανόνα; «Μόνο αν είναι βαθιά σοκολάτα».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει πάνω από τις μισές μεταδοτικές ασθένειες στη Γη

xristiana

Λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού: Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι και πώς θα τις αποφύγετε

xristiana

Άγχος: Τα σημάδια που αφήνει στο δέρμα – Έξι τεχνικές που το δαμάζουν

xristiana