ΚεντρικήΚοινωνικά

YMCA Christmas Bazaar

4/12/2023

Όπως τόσα χρόνια, έτσι και φέτος, η Χ.Α.Ν.Θ. και ειδικότερα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών, διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar και σας περιμένουν να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στις 8 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 17:00 – 23:00 στον προαύλιο χώρο του κεντρικού της κτιρίου καθώς και εντός αυτού!

Στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο, θα βρείτε φαγητά της ώρας, αναψυκτικά και ποτά, ενώ μέσα στις αίθουσες του κεντρικού κτιρίου, θα βρείτε πάγκους πώλησης μικροαντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά – εκστρατεία #zeroplastic, πάγκους ειδών και αντικειμένων second hand – εκστρατεία #zerowaste, πολλές λιχουδιές (αλμυρά και γλυκά) τα οποία κατασκευάστηκαν με αγάπη και μεράκι από τα νεαρά μας στελέχη, καφέ, glühwein και πολλά άλλα! Θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δραστηριότητες για να
ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι, καθώς και βιωματικές δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για το κοινωνικό πρόσημο του Χριστουγεννιάτικου Bazaar!

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση της Κατασκήνωσης της Χ.Α.Ν. στο Πήλιο, που καταστράφηκε από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Ντάνιελ τον περασμένο Σεπτέμβριο (https://ymca.gr/pilio-sos/).

SAVE THE DATE!
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου
17:00 – 23:00
Χ.Α.Ν.Θ.
YMCA Christmas Bazaar

*Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
* Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Χ.Α.Ν. ΠΗΛΙΟ

1924 – 2024

Οι πλημμύρες της κακοκαιρίας Ντάνιελ, κατέστρεψαν την κατασκήνωση λίγο πριν φτάσει σε ένα ορόσημο για την ιστορία της. Η θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία και το Ανατολικό Πήλιο στις 7/9 ήταν πρωτοφανής! Οι καταστροφές στην περιοχή τεράστιες, κατολισθήσεις, πλημμύρες, υποχωρήσεις εδαφών. Οι ζημιές την κατασκήνωσή μας σε κτίσματα, υποδομές, δίκτυα, εξοπλισμό και τοιχία αντιστήριξης ξεπερνούν το 1εκ. €!

Οι οικίσκοι καθώς και άλλοι χώροι προγράμματος έχουν σοβαρές καταστροφές, κτίρια έχουν υποστεί ολοκληρωτική ή μερική καταστροφή, ο εξοπλισμός μας έχει υποστεί ζημιές και οι υποδομές μας τώρα βλέπουν την εγκατάλειψη. Ο χώρος όπου κάποτε ανταλλάσσαμε ιστορίες, τώρα ακούγεται σαν να αναστενάζει.

Η αποκατάσταση των εγκαταστάσεών μας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του έργου μας στην κοινωνία. Η δυνατότητα να συνεχίσει να παρέχει έναν ασφαλή χώρο για διασκέδαση, μάθηση και ανάπτυξη, εξαρτάται από την επαναφορά των εγκαταστάσεών μας.
Κάθε μέρα που περνάει, είναι μια ακόμα μέρα που οι καρδιές μας πονούν για το χαμένο. Αυτή η καταστροφή είναι πολύ περισσότερο από χαμένα κτίσματα και εξοπλισμό – είναι η απώλεια ενός κομματιού της καρδιάς μας…

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ., αποτελεί την γέφυρα ανάμεσα στην αγάπη και την ανάγκη! Κάθε συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, θα συναντήσει τη βαθύτερη ευγνωμοσύνη μας. …[…]…

Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά!
Θα κινήσουμε γη και ουρανό!
Θα ενεργοποιηθούμε όλοι!
Θα ξαναστήσουμε την αγαπημένη μας κατασκήνωση, όπως ήταν και ακόμα καλύτερη!

Για τις γενιές που μεγαλώσανε στην αγκαλιά της.
Η πυρά της κατασκήνωσης είναι εκεί, αλώβητη και μας περιμένει.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! …[…]…

Ι. Σωσσίδης
Πρόεδρος Χ.Α.Ν.Θ.

Πηγή: https://www.thestival.gr

Related posts

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες

xristiana

DIY: Μάσκα προσώπου με λεμόνι για την αντιμετώπιση των πανάδων

xristiana

Υπέρταση στη μέση ηλικία: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

xristiana