ΚεντρικήΟμορφιά

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

19/12/2023

Η επιλογή ενός αρώματος είναι μια προσωπική και ευχάριστη εμπειρία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό για τον χαρακτήρα και την καθημερινότητά σου.

Κατάλαβε τις προτιμήσεις σου

Προσδιόρισε τις μυρωδιές που απολαμβάνεις περισσότερο. Προτιμάς αρώματα λουλουδιών, με ξυλώδη βάση, ανατολίτικης έμπνευσης, φρεσκάδας ή εσπεριδοειδών; Η γνώση των προτιμήσεών σου μπορεί να περιορίσει τις επιλογές κατά πολύ.

Σκέψου την περίσταση

Ορισμένα αρώματα είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες περιστάσεις. Ένα ελαφρύ, φρέσκο ​​άρωμα μπορεί να είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, ενώ ένα πιο δυνατό, πιο εκλεπτυσμένο άρωμα μπορεί να είναι καλύτερο για βραδινές ή ειδικές εκδηλώσεις.

Δοκίμασε πριν αγοράσεις

Πάντα να δοκιμάζεις ένα άρωμα στο δέρμα σου πριν το αγοράσεις. Το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά σε διάφορους ανθρώπους λόγω της χημείας του σώματος. Δοκίμασέ το στον καρπό ή το εσωτερικό του αγκώνα σου και δώσε του χρόνο να «ηρεμήσει» για να καταλάβεις πώς εξελίσσεται.

Πάρε το χρόνο σου

Μην βιάζεσαι όταν επιλέγεις ένα άρωμα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να βιώσει το άρωμα όλη την ημέρα καθώς εξελίσσεται.

Επισκέψου ένα εξειδικευμένο κατάστημα

Τα καταστήματα αρωμάτων έχουν συχνά ειδικούς που μπορούν να σε καθοδηγήσουν με βάση τις προτιμήσεις σου. Μπορεί επίσης να προσφέρουν δείγματα για να πάρεις στο σπίτι και να δοκιμάσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Σκέψου τις νότες

Τα αρώματα αποτελούνται από διαφορετικές νότες – κορυφαίες, μεσαίες και νότες βάσης. Οι νότες κορυφής είναι αυτό που μυρίζει κανείς αρχικά, ακολουθούν οι μεσαίες νότες και τέλος οι νότες βάσης. Η κατανόηση αυτών των στρωμάτων μπορεί να σε βοηθήσει να μετρήσεις πώς εξελίσσεται το άρωμα με την πάροδο του χρόνου στο δέρμα σου.

Σκέψου την εποχή και το κλίμα

Ορισμένες μυρωδιές ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες εποχές ή κλίματα. Τα ελαφριά, φρέσκα αρώματα μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για το καλοκαίρι, ενώ τα πιο ζεστά, πιο πικάντικα αρώματα μπορεί να λειτουργούν καλύτερα το χειμώνα.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Διάλεξε τελικά ένα άρωμα που σε κάνει να νιώθεις καλά και σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Αν έχει απήχηση σε εσένα και σου φέρνει χαρά, αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

xristiana

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την Πρωτομαγιάτικη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

xristiana

Οι Πόλεμοι του Βακαλάου

xristiana