ΚεντρικήΟμορφιά

Το λιπαρό δέρμα γερνάει καλύτερα; Οι ειδικοί απαντούν

6/12/2023

Αναρωτιέστε αν τελικά είναι αλήθεια ότι το λιπαρό δέρμα γερνάει καλύτερα; Πολλοί πιστεύουν ότι το λιπαρό δέρμα πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα πιο ενυδατωμένο δέρμα ή ότι απομακρύνει τις ρυτίδες καλύτερα από το ξηρό δέρμα. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, η απάντηση στην ερώτηση «η λιπαρή επιδερμίδα γερνάει καλύτερα», -όπως πολλές ερωτήσεις για το δέρμα και τη γήρανση- δεν είναι τόσο απλή.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Είναι το λιπαρό δέρμα το κλειδί για την υγιή γήρανση του δέρματος; Σύμφωνα με τους ειδικούς δερματολόγους, η γήρανση του δέρματος δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα γερνούν διαφορετικά από εκείνες με ξηρό δέρμα, αλλά δεν είναι πάντα προς το καλύτερο. Οι δερματολόγοι εξηγούν ότι το λιπαρό δέρμα τείνει να είναι πιο παχύ και λιγότερο επιρρεπές στην αφυδάτωση, κάτι που σίγουρα οδηγεί σε λιγότερες λεπτές γραμμές σε όλο το δέρμα κατά τη γήρανση. Αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερες γραμμές και μεγαλύτερους πόρους καθώς μεγαλώνετε.

Τύποι δέρματος και γήρανση του δέρματος

Μπορεί ένας συγκεκριμένος τύπος δέρματος να σας βοηθήσει να γερνάτε καλύτερα;

Οι γυναίκες με ξηρό δέρμα τείνουν να έχουν μικρότερους πόρους, αλλά αντιμετωπίζουν θαμπό, ξεφλουδισμένο δέρμα που έχει μια «τσαλακωμένη» όψη. Λοιπόν, ποιο είδος δέρματος στην πραγματικότητα γερνάει καλύτερα; Ξηρό δέρμα ή λιπαρό δέρμα; Η απάντηση είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κανονικό δέρμα ή το μεικτό δέρμα γερνάει πιο αργά διατηρώντας πιο υγιή όψη. Με αυτό καταλαβαίνουμε ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο άκρο ωφελεί, αλλά ό,τι συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο τύπους δέρματος.

Τώρα, οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα τείνουν επίσης να πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν συνεχώς ενυδατική κρέμα, και ότι το κάνουν για να κλειδώνουν τη φυσική υγρασία του δέρματός τους. Αλλά αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Αν ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας, το δέρμα μπορεί μερικές φορές να υπερπαράγει λιπαρότητα, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λιπαρό και να γυαλίζει.

Το κλειδί είναι να βρείτε μια ενυδατική κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν μία ελαφριά κρέμα χωρίς έλαια και προσθέτουν ότι οι ενυδατικές που περιέχουν αντηλιακό φίλτρο θα βοηθήσουν στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου, της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αιμοδοσία Δήμου Παύλου Μελά και ΑΧΕΠΑ 2023 στο ΚΑΠΗ Πολίχνης

xristiana

Δίαιτα DASH: Τι περιλαμβάνει & πόσο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 1/8

xristiana