ΚεντρικήΟμορφιά

Ρεσβερατρόλη: Ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά για το δέρμα σας προέρχεται από το κρασί

2/12/2023

Ένας ακόμη λόγος για να απολαύσετε τον αγαπημένο σας κόκκινο οίνο!

Το κόκκινο κρασί προβάλλεται συχνά ως η πιο υγιεινή επιλογή στο μενού των ποτών χάρη στη ρεσβερατρόλη. Το ισχυρό αντιοξειδωτικό διαθέτει αρκετά οφέλη για την υγεία και έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Εκτός από τα κόκκινα σταφύλια που συνθέτουν το αγαπημένο σας ποτήρι κρασί, το συστατικό βρίσκεται στα φιστίκια και στα μούρα.

«Είναι μια πολυφαινόλη που βρίσκεται τόσο στη φλούδα όσο και στους σπόρους των σταφυλιών, αλλά βρίσκεται, επίσης, σε πάνω από 70 διαφορετικά είδη φυτών», λέει στο InStyle η Krupa Koestline, χημικός καθαρών καλλυντικών και ιδρύτρια της KKT Consultants. «Είναι ένα συστατικό που ανακυκλώνεται εύκολα από την παραγωγή κρασιού».

Τα διάφορα brands με προϊόντα περιποίησης δέρματος έχουν αντιληφθεί το ισχυρό συστατικόμ με αποτέλεσμα η ρεσβερατρόλη να εμφανίζεται συνεχώς σε όλο και περισσότερα προϊόντα.

Ποια είναι τα οφέλη της ρεσβερατρόλης για το δέρμα

Δερματικός φραγμός

Η ρεσβερατρόλη είναι μέρος μιας ομάδας ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες δρουν ως βασικά αντιοξειδωτικά σε μια φόρμουλα φροντίδας του δέρματος και συναντάται συχνά σε ορούς και ενυδατικές κρέμες.

Πρωτίστως, μελέτες έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και την υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα. «Η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι παρέχει οφέλη στην περιποίηση του δέρματος -κυρίως επιβραδύνοντας τις επιπτώσεις της γήρανσης του δέρματος που προκαλούνται από περιβαλλοντικές βλάβες, όπως η έκθεση στον ήλιο και η ρύπανση», λέει η Dr. Melanie Palm, δερματολόγος και αισθητικός χειρουργός στο Art of Skin MD στο Σαν Ντιέγκο.

«Εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και αυξάνοντας τα αντιοξειδωτικά σας επίπεδα, η ρεσβερατρόλη μπορεί να εξοπλίσει το δέρμα σας με τα εργαλεία για να προστατευτεί και να επιδιορθωθεί». Το αντιοξειδωτικό μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, της ελαστικότητας και της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από τη βλάβη του ήλιου.

Επιπλέον, η ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι πολύ καταπραϋντική και ηρεμιστική για το δέρμα. «Η ρεσβερατρόλη βοηθά, επίσης, στη διέγερση της έκφρασης διαφόρων αυξητικών παραγόντων που συμβάλλουν στην προώθηση της επούλωσης των πληγών», λέει η Koestline. «Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι μειώνει τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες που ευθύνονται για τη φλεγμονή και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου».

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί τη ρεσβερατρόλη στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός του

Πώς η μαργαρίνη σας κάνει να μοιάζετε μεγαλύτερες

Η ευελιξία της ρεσβερατρόλης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους βρίσκεται σε τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σήμερα. Η Dr. Palm λέει ότι η χρήση της είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος και τις ηλικίες. Ωστόσο, προχωρήστε με προσοχή εάν παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος ή έχετε αιμορραγική διαταραχή.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα που αραιώνουν το αίμα, όπως η ασπιρίνη ή η ιβουπροφαίνη, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη ρεσβερατρόλη με προσοχή, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο υπερβολικής αιμορραγίας», τονίζει η Dr. Palm. «Στο ίδιο πνεύμα, τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγουν τη χρήση ρεσβερατρόλης χωρίς να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους».

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρεσβερατρόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Ενυδατική κρέμα

Για να έχετε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η Dr. Palm συνιστά τη χρήση ενός ορού εμπλουτισμένου με ρεσβερατρόλη. «Όταν χρησιμοποιείτε τη ρεσβερατρόλη τοπικά, συνιστώ να τη χρησιμοποιείτε ως ορό, ο οποίος συχνά είναι πιο ισχυρός και αποτελεσματικός στη χορήγηση από την ενυδατική κρέμα», εξηγεί η δερματολόγος. «Θα τον χρησιμοποιούσα μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και πριν από την εφαρμογή μιας πιο βαριάς ενυδατικής κρέμας».

Μελέτες έχουν, επίσης, δείξει ότι το αντιοξειδωτικό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες και το φως, γι’ αυτό η Dr. Palm συνιστά τη χρήση του τη νύχτα. Αλλά αν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν περιποίησης με ρεσβερατρόλη το πρωί, φροντίστε να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας ευρέος φάσματος SPF 30 ή υψηλότερο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μια ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να βυθίσει τη Γη στο σκοτάδι – Η NASA θα είχε 30 λεπτά να μας ειδοποιήσει

xristiana

Οι παγετώνες των Ιμαλαΐων λιώνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς λόγω κλιματικής αλλαγής

xristiana

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο

xristiana