ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να κάνετε σωστό layering τα προϊόντα περιποίησης για την επιδερμίδα

20/12/2023

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μια εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι μια καλή ιδέα, επειδή δεν υπάρχει ένα μόνο προϊόν που να έχει όλα τα απαιτούμενα συστατικά για να ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και τις ανησυχίες της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με τη Vogue India, το δέρμα σας μπορεί να ωφελείται από τη βιταμίνη C κάθε μέρα και μια ρετινόλη κάθε λίγες ημέρες, για παράδειγμα, ενώ κάποια άλλη επιδερμίδα μπορεί να χρειάζεται να τα εφαρμόζει αυτά περισσότερο ή λιγότερο. «Το να συνδυάζετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας σε στρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε πολλαπλές ανησυχίες ταυτόχρονα», επιβεβαιώνει η Lucy Hilson, συνιδρύτρια της SKN Rehab.

Οι «χρυσοί κανόνες» σχετικά με τη σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζουμε τα προϊόντα ομορφιάς

Δερματικός φραγμός

Ο χρυσός κανόνας είναι να εφαρμόζετε τα προϊόντα σας από την πιο λεπτή υφή προς την πιο παχιά. «Η γενική μου σύσταση είναι ότι όλα τα λεπτόρρευστα προϊόντα, όπως οι οροί ή οι υγρές θεραπείες, να πηγαίνουν πρώτα» εξηγεί ο Dr Lancer, ο οποίος συνεργάζεται με τις Beyonce, Margot Robbie και Kim Kardashian. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να απορροφηθούν πλήρως από την επιδερμίδα πριν από την εφαρμογή τυχόν βαρύτερων κρεμών. «Τα λεπτότερα προϊόντα δεν μπορούν να διαπεράσουν το φράγμα των παχύτερων προϊόντων. Αν χρησιμοποιείτε αυτόν τον τρόπο εφαρμογής, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε προϊόν και τα συστατικά του. Αν δεν εφαρμοστεί με τον σωστό τρόπο, μπορεί ουσιαστικά να ακυρώσετε τα οφέλη του προηγούμενου προϊόντος που έχετε εφαρμόσει», λέει η Lucy.

Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο οροί, ποιος πρέπει να εφαρμοστεί πρώτος και ποιος δεύτερος

Ορός προσώπου

Ο ίδιος κανόνας γύρω από την υφή ισχύει και εδώ. Κοιτάξτε τη συνοχή και των δύο ορών. «Εφαρμόζετε πάντα προϊόντα με βάση το νερό πριν από προϊόντα με βάση το λάδι, π.χ. το υαλουρονικό οξύ πρώτα από ένα προϊόν με βάση το λάδι με βιταμίνη C, βιταμίνη Α ή ενεργό προϊόν», εξηγεί ο Daniel. Αν δεν είστε σίγουροι, εφαρμόστε και τις δύο υφές στο χέρι σας για να δείτε ποια είναι πιο παχύρρευστη.

Αν οι συνθέσεις είναι και οι δύο ίδιες, το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να εφαρμόζετε πρώτα το πιο ενεργό συστατικό. «Όταν εφαρμόζετε ορούς εφαρμόστε πρώτα το πιο ενεργό και προτιμήστε το συστατικό από το οποίο θέλετε να επωφεληθεί περισσότερο η επιδερμίδα σας», λέει η Lucy. Για παράδειγμα «αν οι μεγαλύτερες ανησυχίες σας είναι η ακμή και οι ατέλειες, προτιμήστε έναν ορό με σαλικυλικό οξύ, ενώ αν πρόκειται για μελάγχρωση, επιλέξτε πρώτα τη βιταμίνη C», λέει.

Και τρίτον, ορισμένοι οροί λειτουργούν καλύτερα το βράδυ από ό,τι το πρωί και το αντίστροφο. Οι δύο κυριότεροι που πρέπει να θυμάστε είναι η βιταμίνη C και η ρετινόλη. «Η βιταμίνη C εφαρμόζεται καλύτερα το πρωί, καθώς προσφέρει προστατευτικές ιδιότητες για το δέρμα, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να συναντήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας», λέει η Lucy.

«Όταν η βιταμίνη C χρησιμοποιείται μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε, μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα και την αποτελεσματικότητα». Η ρετινόλη λειτουργεί καλύτερα το βράδυ, καθώς μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία της επιδερμίδας σας στο ηλιακό φως, οπότε αντί να τα εφαρμόζετε και τα δύο μαζί, θα τα εφαρμόζατε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Η σωστή δομή για το ημερήσιο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας

Δερματικός φραγμός

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα περιποίησης θα πρέπει να εστιάζει στην προστασία της επιδερμίδας σας από τη σκληρή υπεριώδη ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση. Ο Dr Lancer επιμένει ότι η αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ακόμη και αν σκοπεύετε να φορέσετε καλλυντικά που διαθέτουν δείκτη προστασίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν χρησιμοποιείτε απολεπιστικά συστατικά όπως η ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ τη νύχτα. Λέει, επίσης, ότι μια κρέμα περιποίησης με ισχυρά αντιοξειδωτικά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Αίθριος ο καιρός – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

xristiana

Πιλμπάρα: Η περιοχή στην Αυστραλία που θεωρείται το παλαιότερο μέρος στη Γη

xristiana

Ένας άντρας είχε πρόβλημα με την καρδιά του…

xristiana