ΚεντρικήΚοινωνικά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ»

1/12/2023

Επετειακή εκδήλωση – αφιέρωμα με τίτλο «Μαρία Κάλλας: 100 χρόνια από τη γέννηση του μύθου» διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας (2 Δεκεμβρίου 1923) μιας εκ των πλέον επιδραστικών προσωπικοτήτων της τέχνης και των πιο αναγνωρίσιμων Ελληνίδων στο παγκόσμιο στερέωμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των σταθμών της ζωής και της καλλιτεχνικής διαδρομής της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου, μέσα από την έρευνα του Γιώργου Κορωνάκη – Αρχιμουσικού του Δήμου Καλαμαριάς.

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Πυριαλάκος – Λυρικός καλλιτέχνης, σκηνοθέτης όπερας και καθηγητής μονωδίας – μελοδραματικής, θα αναλύσει τη φωνητική τεχνική της και τις ιδιάζουσες υποκριτικές της ικανότητες και πως αυτά επίδρασαν στο χώρο της τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν ερωτήματα και να συμμετέχουν δημιουργικά στις συζητήσεις που θα προκύψουν.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η αφίσα και περισσότερες πληροφορίες: https://thessaloniki.gr/myevents/vpk-maria-kallas-100-hronia/

Related posts

Οι καλύτερες συμβουλές για να περάσετε χωρίς άγχος τις γιορτές

xristiana

”Τα δικά μου Χριστούγεννα” με την Κρίστυ Καθαρίου

xristiana

Θαυματουργή ή επικίνδυνη η αλόη; – Ο ΠΟΥ εξετάζει αν θα μπει σε λίστα με τις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες

xristiana