ΚεντρικήΟμορφιά

 Έχεις μαύρους κύκλους; Τα συστατικά που πρέπει να περιέχει η κρέμα ματιών σου

22/12/2023

Οι μαύροι κύκλοι είναι κάτι που απασχολεί αρκετές από εμάς και από το οποίο προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να απαλλαγούμε. Πέρα από τους λόγους υγείας που μπορεί να συντρέχουν και χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση, οι κρέμες ματιών είναι ένας σημαντικός σύμμαχος. Παρακάτω θα βρεις ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να αναζητάς σε μια κρέμα ματιών για να μειώσεις τους μαύρους κύκλους.

Λευκαντικά
Τα πιο σημαντικά συστατικά σε μια κρέμα ματιών είναι η γλυκόριζα, η νιασιναμίδη, το αζελαϊκό οξύ, και η βιταμίνη C.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης και της λέπτυνσης της επιδερμίδας η οποία οδηγεί στην επιδείνωση των μαύρων κύκλων.

Αποσυμφορητικά
Ο πρωταγωνιστής των αποσυμφορητικών είναι η καφεΐνη η οποία μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους που οφείλονται στη μπλοκαρισμένη κυκλοφορία.

Ρετινοειδή
Τα ρετινοειδή είναι αυτά που θα βοηθήσουν στην αναδόμηση του κολλαγόνου και συμβάλλουν στην ανάκτηση του όγκου και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Η ρετινόλη είναι το κύριο συστατικό στο οποίο χρειάζεται να επενδύσεις.

Αντιγηραντικά
Τα συστατικά όπως η βιταμίνη Ε, το υαλουρονικό οξύ και τα λιπαρά οξέα θα προλάβουν τη φυσική καταστροφή του κολλαγόνου, θα διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στα κύτταρα και θα ενδυναμώσουν την επιδερμίδα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Τρανός Χορός της Αγάπης στην Κοινότητα

xristiana

Σεξ & εγκυμοσύνη: Οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα

xristiana

Κύκλος Ομιλιών Για Ψυχολογική Ενδυνάμωση Στο «Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης»

xristiana