ΚεντρικήΠεριβάλλον

Αρκτούρος: Το  χιόνι… έστειλε τις αρκούδες για ύπνο! Η πρώτη φορά στα 31 χρόνια που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς

22/12/2023

Το  χιόνι… έστειλε τις αρκούδες για ύπνο!

Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο έκλεισε από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για τον χειμέριο λήθαργο των ζώων. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς στα 31 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου!

Τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα των αρκούδων είχε μειωθεί σημαντικά, ενώ οι ηλικιωμένες Σάσα και Αλεξάνδρα, είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους από τις αρχές του Δεκέμβρη. Η Ειρήνη, ο φίλος της ο Γιωργάκης, η Σάντι και η Μίρα προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές χωμάτινες φωλιές, που έστρωσαν επιμελώς με φύλλα και κλαδιά, ενώ αρκετές, όπως η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και ο Κυριάκος, επέλεξαν τις τεχνητές φωλιές, όπως αναφέρει ο Αρκτούρος.

Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός έως το Μάρτιο. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο Νυμφαίο (Νίκειος Σχολή) και φυσικά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές. Οι δύο χώροι θα είναι ανοικτοί όλες τις ημέρες έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Farcturosngo%2Fposts%2Fpfbid0vnXyRtR1BjbTFSNewX8ioVipVKj6z8z7sYUwj4hb39wP3xo9rD7L7oXy2tag7MDul&show_text=true&width=500

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 5/4

xristiana

«Santa Run Chania»: Γιορτή Στην Πλατεία Κατεχάκη, Με Τον Μ. Στρατή

xristiana

Πάρκο Τρίτση: Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα

xristiana