ΚεντρικήΜαγειρική

Σπιτικές κοτομπουκιές στο φούρνο

9/11/2023

Υλικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε τη σε ομοιόμορφο στρώμα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε και ψήστε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε τη φρυγανιά (ή απλά ανακινήστε το ταψί) και στη συνέχεια ψήστε για 2- 3 λεπτά ή μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει. Διατηρήστε τη θερμότητα στο φούρνο και μεταφέρετε τη φρυγανιά σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά -αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και πιπέρι καγιέν- και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα αμυγδάλου. Αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5

Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια λαβίδα για να το πιάσετε και ρίξτε το στο μείγμα φρυγανιάς για να καλυφθεί πλήρως.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί (μπορείτε να στρώσετε αν θέλετε με λαδόκολλα), τοποθετώντας τα σε απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 7

Ραντίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά.

Βήμα 8

Σερβίρετε με σάλτσα μπάρμπεκιου, μουστάρδα με μέλι, κέτσαπ ή όποια άλλη σάλτσα θέλετε!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: “Μαμά Σ’ Αγαπώ Και Σε Προσέχω” – Με Εκπλήξεις Ο Εορτασμός Της Γιορτής Της Μητέρας Στο Δημαρχείο

xristiana

Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο 03/08

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 15/11

xristiana