ΚεντρικήΟμορφιά

Dry shampoo: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

6/11/2023

Το Dry shampoo είναι ένα προϊόν το οποίο έχουμε αγαπήσει όλες και ιδιαίτερα εμείς που έχουμε ίσια και λεπτά μαλλιά. Είναι γνωστό πως τα ίσια μαλλιά έχουν την τάση να «λαδώνουν» γρηγορότερα από τους υπόλοιπους τύπους μαλλιών γι΄ αυτό και το Dry shampoo μπορεί να μας «σώσει» τις μέρες που δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε. Υπάρχουν όμως κάποια λάθη τα οποία ενδεχομένως να κάνουμε στη χρήση του και χρειάζεται να προσέξουμε.

Το εφαρμόζουμε αρκετά συχνά
Αυτό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι πως ένα dry shampoo δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το σαμπουάν μας. Καλό θα ήταν να το χρησιμοποιούμε μόνο για να παρατείνουμε ελαφρώς το διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα και για να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Η συχνή χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο.

Ψεκάζουμε σε κοντινή απόσταση
Η αλήθεια είναι πως πρέπει να στοχεύουμε στις ρίζες όταν ψεκάζουμε καθώς είναι οι πιο λιπαρές. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το ακουμπάμε πάνω στο τριχωτό της κεφαλής. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες πριν τη χρήση στις οποίες αναφέρεται η κατάλληλη απόσταση.

Ψεκάζουμε παραπάνω ποσότητα από όση χρειάζεται
Η μεγαλύτερη ποσότητα ενός προϊόντος dry shampoo δε θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα στα μαλλιά μας, αντιθέτως θα τα κάνει να φαίνονται πιο θαμπά και βαριά. Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι πως καταναλώνοντας περισσότερη ποσότητα σε μια χρήση δεν είναι και η πιο οικονομική λύση.

Δεν κάνουμε μασάζ
Αφού το εφαρμόσουμε ίσως να παραλείπουμε ένα σημαντικό βήμα. Το απαλό μασάζ με τα χέρια στις ρίζες είναι απαραίτητο όπως και η χρήση μιας βούρτσας λίγο αργότερα για να έχουμε ομοιόμορφη κατανομή του προϊόντος.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

McKinsey: Eκτοξεύεται η ζήτηση για ανακυκλωμένες συσκευασίες (γραφήματα)

xristiana

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας: Σερβίρει το μενού της “Γης του Διονύσου”

xristiana

«Ελπίς»: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες – Οι τελευταίες προγνώσεις

xristiana