ΚεντρικήΜαγειρική

Currywurst: Η συνταγή για το πιο νόστιμο γερμανικό streetfood

14/11/2023

Υλικά

4 γερμανικά λουκάνικα (Bratwurst ή Bockwurst)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι κέτσαπ

1/2 φλιτζάνι νερό

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συχνά.

Ύστερα προσθέτουμε την κέτσαπ, το νερό, τη σκόνη κάρυ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα λουκάνικα σε τηγάνι ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να ψηθούν καλά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια 2-3 εκ. περίπου, τα βάζουμε στη σάλτσα κάρυ και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρετε το currywurst σε ένα πιάτο και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Αυξημένος ο κίνδυνος για κατάθλιψη, στρες και αϋπνία ακόμη και 16 μήνες μετά από σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό

xristiana

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του κρόκου (εικόνες)

xristiana

Τριήμερο Ενημέρωσης Για Την Στοματική Υγεία

xristiana