ΚεντρικήΚοινωνικά

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπνολογίας 2023

1/11/2023

Η Ελληνική Εταιρεία Υπνολογίας με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπνολογίας το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Ο ύπνος αποτελεί βασικό βιολογικό πυλώνα της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως η τροφή και η λήψη υγρών. Η στέρηση ύπνου και η παρουσία παθήσεων, οι οποίες επηρεάζουν την ποιότητά του έχουν ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως καταδεικνύουν  έρευνες των τελευταίων δεκαετιών.

Η έλλειψη ή η κακή ποιότητα ύπνου συμμετέχει ως παθογενετικός μηχανισμός σε πολλές, σοβαρές και συχνές νόσους, όπως οι καρδιαγγειακές, οι ψυχιατρικές παθήσεις, η άνοια, η επιρρέπεια σε λοιμώξεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία ακόμη και ο καρκίνος.

Η αϋπνία και η υπνική άπνοια −οι δύο κορυφαίες σε συχνότητα παθήσεις που σχετίζονται με τον ύπνο− έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία του ατόμου αλλά και οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια υπολογίζονται και αποτιμώνται.

Έχουν σχέση με την προκαλούμενη από τις εν λόγω παθήσεις απώλεια της παραγωγικότητας του πάσχοντα, εξαιτίας των επενεργειών στην εγρήγορση και την ικανότητα εργασίας αλλά και με την αύξηση της συχνότητας τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων, λόγω υπνηλίας.

Στο Συνέδριο θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν πνευμονολογικά, νευρολογικά και ψυχιατρικά θέματα που συνδέονται με τις διαταραχές του ύπνου, όπως:

  • Ύπνος – Εγρήγορση: Γιατί κοιμόμαστε διαφορετικά;
  • Κιρκαδιανοί Ρυθμοί
  • Πόσος ύπνος είναι αρκετός;
  • Επιπτώσεις διαταραχών ύπνου. Αϋπνία
  • Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου
  • Κινητικά Φαινόμενα στον Ύπνο και Νευρολογία του ύπνου
  • Ημερήσια υπνηλία και κόπωση
  • Εργαστήριο ύπνου. Πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι τελευταίες τεχνικές εξελίξεις
  • Διαταραχές ύπνου και παχυσαρκία. Πώς ο ελλιπής ύπνος μας εμποδίζει να αδυνατίσουμε

Συντάκτες θεμάτων υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με ειδικούς για θέματα σχετικά με τον ύπνο.

Για να οργανώσετε την συνέντευξη σας συγκεκριμένη ώρα, απευθυνθείτε στην γραμματεία της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας , κυρία Γεωργακοπούλου Μαρία (τηλ.: 6948077654, email:  hellenic.sleep@gmail.com

Πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στην ιστοσελίδα:  https://afea.eventsair.com/13opanellinioypnologias/.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Δίδυμε, θα αρχίσουν σημαντικά ξεκαθαρίσματα»

xristiana

Δήμος Πετρούπολης: «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» Για Παιδιά, Ενήλικες Και ΑμεΑ

xristiana

Δεν πρόλαβες να λουστείς; 2 εύκολα χτενίσματα για κοντά αλλά και για μακριά μαλλιά

xristiana