ΚεντρικήΟμορφιά

Χείλη που λεπταίνουν; Πώς θα τα κρατήσετε «γεμάτα»

24/11/2023 

Γιατί λεπταίνουν τα χείλη μας όσο μεγαλώνουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να τα φροντίσουμε σωστά;

Είναι γεγονός: τα χείλη, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό μας, χάνουν σταδιακά τον όγκο τους, αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης.

Αυτή η αλλαγή οφείλεται στην απώλεια του κολλαγόνου, της βασικής δομικής πρωτείνης του δέρματος, στην οποία «χρωστάει» την plump όψη και τη σφριγηλότητά του.

Ήδη από τα 20, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες αρχίζει να μειώνεται αργά αλλά σταθερά, ενώ μετά τα 40 και ιδιαίτερα κατά τη φάση της εμμηνόπαυσης, η απώλεια κολλαγόνου είναι κατακόρυφη- για αυτό και τα σημάδια γήρανσης γίνονται πιο έντονα και αισθητά.

Επιπλέον, οι αποθήκες λίπους στην περιοχή ολοένα και συρρικνώνονται, ενώ «φρενάρεται» σημαντικά και η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος και λιπιδίων, που φροντίζουν να κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική.

Για να μην «γράφει» στα χείλη σας η γήρανση

Αυτές οι σημαντικές αλλαγές στη δομή του δέρματος «γράφουν» και στα χείλη, η μορφολογία τους αλλάζει, χάνουν από τον όγκο τους, γίνονται πιο flat, έχουν τάση ξηρότητας, το φυσικό τους χρώμα χάνει τη ζωντάνια του, καθώς εξασθενούν τα αιμοφόρα αγγεία στα οποία οφείλουν το φυσικό ροζ χρώμα τους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη δράση κατά της πρόωρης γήρανσης, και αυτό ισχύει και για τα χείλη: αυτή η ντελικάτη ζώνη είναι η πιο παραμελημένη στο καθημερινό skincare – κι όμως, δεν ζητάει τίποτε περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας και ένα εξειδικευμένο προϊόν φροντίδας που υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, παρατείνοντας τη νεανικότητα των χειλιών σας!

Τι άλλο θέλουν οι experts να θυμάστε: ότι και τα χείλη σας χρειάζονται καθημερινή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, με δεδομένο ότι επιταχύνει την καταστροφή του κολλαγόνου και την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης.

Σας προτείνουμε:

Sensai Total Lip Treatment

Προηγμένη αντιγηραντική φροντίδα για τα χείλη, που βελτιώνει το περίγραμμα, ενισχύει τον όγκο τους και λειαίνει τις κάθετες γραμμές γήρανσης. (notos.gr)

SkinCeuticals Antioxidant Lip Repair

Τα δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει αυτή η εξειδικευμένη σύνθεση για τα χείλη, η Βιταμίνη Ε και η Σιλυμαρίνη, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

Παράλληλα, ένα σύμπλοκο υγροσκοπικών και μαλακτικών παραγόντων, με γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ, έλκει και συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία ενώ ειδικοί μαλακτικοί παράγοντες «κλειδώνουν» την απαλότητα των χειλιών.

iS Clinical Youth Lip Elixir

Πολυτελές, βελούδινο ελιξίριο με καινοτόμα σύνθεση που συνδυάζει τα πιο αγνά και αποτελεσματικά βοτανικά εκχυλίσματα και αντιοξειδωτικά με Υαλουρονικό οξύ, Βιταμίνες C, E και Β5, βούτυρα κακάο και καριτέ, και τον αποκλειστικό συνδυασμό ενζύμων του brand- ένα «κοκτέιλ» συστατικών που προσφέρει πολλαπλή προστασία από την πρόωρη γήρανση, ενυδατώνει, επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα των χειλιών.

The Inkey List Tripeptide Plumping Lip Balm

Περιποιητική σύνθεση για τα χείλη με 6% Tripeptide Complex, που αυξάνει ορατά τον όγκο των χειλιών και βελτιώνει το σχήμα τους και 2% Ultra Filling Spheres που «τροφοδοτούν» τα χείλη με υαλουρονικό οξύ, κρατώντας ενυδατωμένα, plump και απαλά. (Sephora.gr)

Intermed Luxurious Protective & Hydrating Lip Balm SPF30

Πλούσιο balm χειλιών που συνδυάζει ενυδατικούς παράγοντες με αντηλιακά αντηλιακά φίλτρα κατά των ακτίνων UVA/UVB.

Περιποιείται τα ξηρά χείλη και προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση ενώ τα μικροσφαιρίδια Υαλουρονικού οξέος γεμίζουν τις γραμμές των χειλιών, χαρίζοντάς τους όγκο. (Hondos Center)

Grown Alchemist Tinted Age-Repair Lip Treatment

Προηγμένη αντιγηραντική και επανορθωτική θεραπεία για τα χείλη, με 100% φυσική, οργανική σύνθεση από επιλεγμένα βοτανικά εκχυλίσματα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, θρεπτικά φυτικά βούτυρα και τριπεπτίδια που ενεργοποιούν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

Στα plus το διακριτικό nude-peachy χρώμα του, που αναδεικνύει το φυσικό χρώμα των χειλιών. (atticadps.gr)

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.vita.gr

Related posts

Βρεφικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο: Τα οφέλη και τι να προσέξετε

xristiana

Διαμαρτυρία στις 31 Αυγούστου στο υπ. Υγείας για τις νέες περικοπές στις θεραπείες

xristiana

Μήπως Είναι Ευκαιρία Να Γνωρίσετε Τον Πιο Πιστό Σας Φίλο;

xristiana