ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχο ριζότο με μύδια και πατάτες

20/11/2023

Υλικά

600 γρ. μύδια

80 γρ. σάλτσα ντομάτας

120 γρ. ρύζι για ριζότο

20 γρ. κρεμμύδι

20 γρ. βούτυρο

½ πατάτα

100 ml λευκό κρασί

Μια κουταλιά ελαιόλαδο

Μια σκελίδα σκόρδο

Μαύρο πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια εάν δεν μας τα έχουν καθαρίζει και μετά όσα είναι σπασμένα ή ανοιχτά. Μόλις καθαρίσουμε τα μύδια, τα βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το λάδι και το σκόρδο, κλείνουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να ανοίξουν (περίπου 3 λεπτά), προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί.

Μεταφέρουμε αμέσως τα ανοιγμένα μύδια σε ένα μπολ, φιλτράρουμε το νερό τους μέσα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη.

Ύστερα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι και το φρυγανίζουμε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας πρώτα τη σάλτσα ντομάτας και την πατάτα κομμένη σε κύβους και μετά, λίγο-λίγο, το ζουμί από τα μύδια και το βραστό νερό για γεύση. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα μύδια χωρίς κέλυφος, κρατώντας μόνο μερικά μέσα στο κέλυφος για να διακοσμήσουμε τα πιάτα και αλατίζουμε μόνο αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το ριζότο με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

1η Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Ημερίδα Του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιδικής, Εφηβικής Και Ενηλίκων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

xristiana

Contouring VS Self Tanner: Η νέα τεχνική για “κοψίματα” γίνεται με ένα… μαυριστικό προσώπου!

xristiana