6/11/2023
Υλικά
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
3 αυγά
15 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Καβουρδισμένα φουντούκια για γεύση
Βατόμουρα για γεύση
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν μαζί με μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη. Χτυπήστε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους στη σοκολάτα ανακατεύοντας ζωηρά.
Προσθέτουμε και τα χτυπημένα ασπράδια μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω. Ρίχνουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα ελαφρώς ψιλοκομμένα φρυγανισμένα φουντούκια και τα βατόμουρα.
Η μους μαύρης σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσετε.