ΚεντρικήΟμορφιά

Τρία λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας για τα οποία είμαστε όλες ένοχες

3/11/2023

Και πώς να τα αποφύγουμε σύμφωνα με τους ειδικούς.

Είτε δεν εφαρμόζετε αρκετό αντηλιακό, είτε «πειράζετε» τα σπυράκια σας, είτε ακόμη κάνετε πολλή απολέπιση, αυτά είναι κάποια μόνο από τα πιο συνηθισμένα λάθη περιποίησης της επιδερμίδας που κάνουν οι περισσότερες πιο συχνά από όσο θέλουμε να παραδεχτούμε.

Οι ειδικοί εξηγούν για ποιο λόγο δεν πρέπει να κάνουμε τα συγκεκριμένα λάθη, ενώ υποδεικνύουν και τον τρόπο να τα αποφύγουμε.

Πειράζετε τα σπυράκια σας

Ακμή

Είναι πάντα δελεαστικό να σκάσετε αυτό το ενοχλητικό σπυράκι που έχετε βγάλει στο πρόσωπό σας, αλλά η καλύτερη συμβουλή είναι να το αφήσετε στην ησυχία του! Η Dr Madhuri Agarwal, Ιδρύτρια & Διευθύντρια της κλινικής Yavana Aesthetics, εξηγεί στη Vogue India πως «Όταν προσπαθείτε να σκάσετε το σπυράκι, μπορεί να καταλήξετε να σπρώξετε τη λοίμωξη πιο βαθιά στους λιπογόνους αδένες και στα στρώματα του δέρματος. Αυτό θα οδηγούσε σε νεότερα σπυράκια και ουλές».

Αντιθέτως, η ειδικός συνιστά να τοποθετήσετε ένα παγάκι πάνω στο σπυράκι για 20- 30 δευτερόλεπτα ώστε να μειώσετε τη φλεγμονή.

Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά

Αντηλιακό στα δάχτυλα

«Όταν δεν εφαρμόζετε τακτικά, κατάλληλο και επαρκές αντηλιακό, μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα», λέει η Dr. Agarwal. Τα λάθη με το αντηλιακό που όλοι έχουμε διαπράξει περιλαμβάνουν τη μη χρήση αντηλιακού σε εσωτερικούς χώρους, την εφαρμογή του μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ή όταν ο ήλιος λάμπει και την αγορά αντηλιακού λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον παράγοντα SPF. Η χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε υπερμελάγχρωση, πρώιμα σημάδια γήρανσης, έντονη ακμή και επιδείνωση των σημαδιών ακμής, προσθέτει.

Η Agarwal συνιστά την αγορά ενός αντηλιακού ευρέος φάσματος που παρέχει προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και τα ηλιακά εγκαύματα. «Μια ποσότητα σφηνοπότηρου καλύπτει όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος», λέει η Agarwal. Και προσθέτει: «Εφαρμόστε περίπου τρία μήκη δαχτύλων αντηλιακού στο πρόσωπο και το λαιμό».

Χρησιμοποιείτε πολλές ενεργές ουσίες και κάνετε συχνά απολέπιση

Απολέπιση προσώπου

Στην προσπάθειά σας για λαμπερή επιδερμίδα χωρίς πόρους, ενώ απομακρύνετε την καθημερινή βρωμιά, μπορεί να οδηγείστε σε ένα κατεστραμμένο δερματικό φραγμό. Η Dr. Varshini Reddy, δερματολόγος και ιδρύτρια της The Glow Clinic εξηγεί: «Βλέπω ανθρώπους να τοποθετούν το ένα πάνω στο άλλο ενεργά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, ειδικά απολεπιστικά με βιταμίνη C ή ρετινόλη ή λειαντικά scrubs κ.λπ.». Αυτό είναι αντιπαραγωγικό όταν πρόκειται για τη μεγιστοποίηση των οφελών για το δέρμα και την ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας. Γι’ αυτό και η ειδικός υποστηρίζει την απλότητα, χρησιμοποιώντας ένα ενεργό προϊόν στη ρουτίνα σας κάθε φορά. Συνιστά να ενσωματώνετε ένα βασικό διάλυμα AHA/BHA δύο- τρεις φορές την εβδομάδα στην περιποίηση της επιδερμίδας σας και να το αναπτύσσετε. Εάν επιλέξετε ένα απολεπιστικό για το δέρμα, προτείνει να το χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα.

Μην ξεχνάτε ποτέ να συμβουλεύεστε έναν δερματολόγο (και όχι το google) για να αντιμετωπίσετε τα δερματικά προβλήματα όταν έχετε αμφιβολίες.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Φυσικό αέριο: Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο διανομής στην Καβάλα

xristiana

O oίκος ανοχής

xristiana

Ημερίδα Για Την «Παροχή Ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας Στο Φαρμακείο»

xristiana