ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 5 συστατικά που πρωταγωνιστούν στα κορεάτικα προϊόντα skincare

6/11/2023

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάνουν τέτοιο χαμό τα κορεάτικα προϊόντα skincare; Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί κάποιους από τους πιο σημαντικούς είναι οι εξής:

*Έχουν τα καλύτερα reviews από skin gurus και beauty experts στο διαδίκτυο και ειδικά στο TikTok!
*Έχουν λεπτόρρευστες υφές που επιτρέπουν το layering, το να βάζεις δηλαδή το ένα προϊόμ πάνω από το άλλο, και δεν μπουκώνουν την επιδερμίδα!
*Κάποια συγκεκριμένα κορεάτικα brands είναι δημοφιλή και βραβευμένα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ομορφιάς.
*Έχουν πολύ ιδιαίτερα φυσικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την επιδερμίδα και συνδυαστικά με το υαλουρονικό οξύ που περιέχουν, τη νιασιναμίδη ή τα πεπτίδια κάνουν το perfect match στο δέρμα.

Tα περισσότερα κορεάτικα προϊόντα περιέχουν συστατικά hanbang. Τα hanbang είναι φυτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη παραδοσιακή κορεάτικη ιατρική και προωθούν μια πιο υγιή, φωτεινή επιδερμίδα.

Ποιά είναι τα top συστατικά που κυριαρχούν τα k-beauty products που κάνουν χαμό και είναι παγκόσμια τάση στην ομορφιά;

Ρυζόνερο

To ρυζόνερο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων. Είναι πολύ καλή πηγή ενυδάτωσης και φροντίζει να διατηρεί την
υγρασία του δέρματος . Φωτίζει δυσχρωμίες και κηλίδες του δέρματος και δίνει λάμψη στο θαμπό δέρμα. Είναι σύμμαχος στη προστασία του δέρματος από τον ήλιο, όπως έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση του βοηθά στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Beauty of Joseon – Relief Sun, Rice & Probiotics SPF50+ PA++++

Περιέχει εκχύλισμα ρυζιού 30% + σύμπλεγμα προβιοτικών κόκκων τα οποία θρέφουν, ενυδατώνουν και φωτίζουν το δέρμα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες B, C, E, αμινοξέα και μέταλλα που βοηθούν στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Bοηθούν το δέρμα να διατηρείται υγιές και προστατευμένο.

Χυμός Σημύδας

Eίναι πλούσιος σε NMF (φυσικός παράγοντας ενυδάτωσης) ένα κοκτέιλ συστατικών για να διατηρήσει το δέρμα με φυσικό τρόπο την κεράτινη στιβάδα ενυδατωμένη. Περιέχει αμινοξέα,
γαλακτικό οξύ, πυρρολιδόνη, καρβοξυλικό και υαλουρονικό οξύ.
Έχει επουλωτικές ιδιότητες, μειώνει φλεγμονές στο δέρμα και καταπραϋνει το ερεθισμένο δέρμα Προσφέρει αντιγηραντική δράση, επιταχύνοντας τη διαίρεση των δερματικών κυττάρων
κατά 25% , βοηθά στην αναγέννηση και ανάπλαση του δέρματος σημαντικά.

ROUND LAB – Toner Birch Juice Moisturizing 300ml

Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα Σημύδας και Βιταμίνη Υαλουρονικό Οξύ, βιώστε βαθιά και μακροχρόνια ενυδάτωση σε άλλο επίπεδο.

Βλεννίνη Σαλιγκαριού

Περιέχει αυξητικούς παράγοντες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ για να παρέχει πλούσια ενυδάτωση. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει αισθητά λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
Από τους σημαντικότερους αναπλαστικούς παράγοντες βοηθά στην αναγέννηση και ανάπλαση του δέρματος , μειώνοντας σημάδια και ουλές Με καταπραϋντικές ιδιότητες που το καθιστούν
κατάλληλο ακόμα και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Cosrx – Advanced Snail 96 Mucin

Η βλέννα σαλιγκαριού έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα. Η εσάνς προσώπου με σαλιγκάρι Cosrx Advanced Snail 96 Mucin περιέχει 96% βλέννα σαλιγκαριού. Εξασφαλίζει μακράς διάρκειας ενυδάτωση στο δέρμα, το προστατεύει από την απώλεια υγρασίας και βελτιώνει την ελαστικότητά του. Η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, θρέψη και βελούδινη απαλότητα.

Ginseng

Το ginseng τονώνει την κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, ενισχύοντας τη σύνθεση του κολλαγόνου και κατ ’επέκταση δημιουργεί ένα πιο σφριγηλό δέρμα.
Περιέχει δυναμωτικούς παράγοντες που βοηθούν στη φωτεινότητα και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης χάρη στα αντιοξειδωτικά, φωτίζοντας δυσχρωμίες και κηλίδες. Έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταστολή της ερυθρότητας και του πρηξίματος.

I’m from – Ginseng

Ο εντατικός αντιρυτιδικός ορός I’m from Ginseng Serum είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων, βελτιώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας και της δίνουν τη θρέψη που χρειάζεται. Με 7,98% εκχύλισμα ρίζας τζίνσενγκ, γνωστό για την αναζωογονητική του δράση, αποκαθιστά τη νεανική εμφάνιση και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Centella Asiatica

Ένα από τα κύρια συστατικά της είναι το μανδελικό οξύ, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις και
καταπραϋντικές ιδιότητες. Ιδανικό συστατικό για τις ευαίσθητες ή ερεθισμένες επιδερμίδες
Ενισχύει το φυσικό φραγμό του δέρματος και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας.
Είναι πλούσια σε αμινοξέα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ελεύθερων ριζών και την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων.

SKIN1004 – Madagascar Centella Ampoule 

Το Madagascar Centella Ampoule της SKIN1004 είναι ένα ενυδατικό σέρουμ που προσφέρει αμέσως ανακούφιση στο ευαίσθητο δέρμα που έχει πληγεί από τις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης (vegan), αυτό το σέρουμ ενυδατώνει, θρέφει και ενδυναμώνει το δέρμα, βοηθώντας το να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Επιπλέον, περιέχει εκχύλισμα centella asiatica που καταπραΰνει και ενυδατώνει βαθύτερα το δέρμα και προλαμβάνει τους ερεθισμούς.

Πραγματικά αυτά τα συστατικά θα φωτίσουν και θα ενυδατώσουν στο full την επιδερμίδα σου.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Related posts

10 superfoods που πρέπει να έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου (και πού κάνουν καλό)

xristiana

Δωρεάν Μουσική Συναυλία Στο Μέγαρο Μουσικής Από Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

xristiana

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

xristiana