ΚεντρικήΜαγειρική

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας με βότκα

13/11/2023

Υλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού βότκα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και κρατήστε 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού από το νερό που τα βράσατε.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5- 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.

Βήμα 4

Προσθέστε τη βότκα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και 1/4 φλιτζανιού νερό που κρατήσατε από τα ριγκατόνι και αφήστε το να σιγοβράσει.

Βήμα 5

Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε τα ριγκατόνι για να καλυφθούν με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις στα ηφαίστεια Σαντορίνης, Χριστιανών και Κολούμπου τον φετινό χειμώνα

xristiana

Πρόσκληση Του Junior Achievement Greece Σε Εθελοντές Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού

xristiana

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε Διώνη και Δασαμάρι – Διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα

xristiana