ΚεντρικήΟμορφιά

Πείτε αντίο στο «σπασμένο» μακιγιάζ! Οι 11 βασικές συμβουλές για την εφαρμογή τής πούδρας

20/11/2023

Η πούδρα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η βάση του μακιγιάζ σας θα διαρκέσει για πολύ περισσότερο άψογα. Κάτι που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, ειδικά στις ημέρες μας, που το φυσικό μακιγιάζ κυριαρχεί.

Εάν απλώσετε πάρα πολλή πούδρα, μπορεί να καταλήξετε να φαίνεστε με ξηρό δέρμα και «μπαλώματα», ενώ πολύ λίγη δεν θα δημιουργήσει σωστά τη βάση σας.

Δείτε τις 11 βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε με τέλειο τρόπο την πούδρα για μακιγιάζ με φυσική εμφάνιση και μεγάλη διάρκεια.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

1. Επιλέξτε την πούδρα σας προσεκτικά

Οι πούδρες διατίθενται σε κάθε είδους μορφές και φινιρίσματα, επομένως λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας και το μέικαπ που χρησιμοποιείτε όταν κάνετε μια επιλογή. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, επιλέξτε μια μεταξένια ή δροσερή πούδρα για να το συνδυάσετε με ένα δροσερό ή φυσικό μέικαπ.

Για λιπαρές επιδερμίδες, μια πούδρα ματ φινιρίσματος είναι ιδανική, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια πούδρα με φυσικό φινίρισμα αν το μέικαπ σας είναι ήδη ματ. Αν σας αρέσει το πώς φαίνεται το σημερινό σας μέικαπ στο δέρμα σας, προτιμήστε μια φυσική πούδρα που δεν θα αλλάξει το φινίρισμα.

2. Προετοιμασία, προετοιμασία, προετοιμασία

Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτύχετε έναν λείο καμβά όταν το δέρμα από κάτω είναι αφυδατωμένο ή καλυμμένο με συσσώρευση νεκρών κυττάρων. Κάνοντας λίγη προετοιμασία για την περιποίηση της επιδερμίδας θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τα ξηρά «μπαλώματα», ενώ βοηθά το μέικαπ σας να παραμείνει στη θέση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε καθημερινή βάση, ακολουθήστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας. Ακριβώς πριν κάνετε το μακιγιάζ σας, εστιάστε στο να δημιουργήσετε στρώματα ενυδάτωσης με αιθέρια έλαια, ορούς και ενυδατικές κρέμες.

Μια γρήγορη απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα μπορεί επίσης να βοηθήσει. Τέλος, εάν κάνετε το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό προσώπου.

3. Διατηρήστε ελαφρύ το μέικαπ

Το απόλυτο κόλπο για να επιτύχετε μακιγιάζ μακράς διαρκείας που δεν θα λιώσει και δεν θα «σπάσει» είναι να διατηρήσετε την ενυδατική κρέμα, όσο το δυνατόν πιο ανάλαφρη. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστείτε τόση πούδρα για να ενοποιήσετε το μέικαπ και το κονσίλερ σας.

Για να αποκτήσετε το σωστό επίπεδο κάλυψης, αφιερώστε χρόνο. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα βάσης και αν θέλετε περισσότερη κάλυψη, «χτίστε» το σταδιακά με λεπτές στρώσεις.

4. Επιλέξτε ένα αφράτο πινέλο

Ένα απαλό, αφράτο πινέλο μακιγιάζ είναι το καλύτερο εργαλείο για να διασφαλίσετε ότι η πούδρα σας εφαρμόζεται σε ένα πολύ ελαφρύ στρώμα χωρίς ανομοιογένειες.

Όσο πιο αφράτο, τόσο το καλύτερο γιατί θα διανείμει τη σκόνη με διάχυτο τρόπο. Ένα πυκνό πινέλο, από την άλλη πλευρά, θα γεμίσει περισσότερο την πούδρα, κάτι που δεν είναι χρήσιμο όταν στοχεύετε σε μια φυσική εμφάνιση.

5. Χρησιμοποιήστε μικρά πινέλα για στοχευμένες περιοχές

Όταν χρειάζεται να βάλετε πούδρα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ένα μικρό πινέλο θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο.

Και πάλι, ένα πιο απαλό πινέλο θα προσφέρει ένα λεπτότερο στρώμα πούδρας, ενώ ένα πυκνό πινέλο θα γεμίσει πολύ. Εάν έχετε σημεία που είναι πιο λιπαρά ή το μακιγιάζ σας ξεθωριάζει γρήγορα, επιλέξτε ένα σφιχτό πινέλο που θα απλώνει περισσότερη πούδρα με ελεγχόμενο τρόπο.

6. Βουτήξτε, χτυπήστε και σκουπίστε το πινέλο σας πριν το εφαρμόσετε

Μην εφαρμόζετε τη πούδρα σας αμέσως μετά τη φόρτωση του πινέλου σας. Αντίθετα, βουτήξτε το πινέλο σας στο δοχείο και, στη συνέχεια, χτυπήστε το στο δακτύλιο (το μεταλλικό δακτύλιο κάτω από την κεφαλή της βούρτσας) για να αφαιρέσετε την περίσσεια σκόνης.

Τέλος, περιστρέψτε το πινέλο σας σε μια καθαρή επιφάνεια όπως μια χαρτοπετσέτα ή άδειο καπάκι, σπρώχνοντας λίγη από τη πούδρα βαθύτερα στις τρίχες και αφήνοντάς σας την τέλεια ποσότητα για να σταθεροποιήσετε απαλά το μακιγιάζ σας.

7. Ποτέ μην σύρετε το πινέλο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής

Ο επόμενος κανόνας είναι να κάνετε απαλά χτυπήματα με το πινέλο πάνω στο δέρμα σας αντί να το σύρετε. Χτυπώντας το πινέλο ξανά και ξανά, εξασφαλίζετε μια ομοιόμορφη στρώση πούδρας. Το σύρσιμο του πινέλου μπορεί να διαταράξει το μέικαπ σας και να προκαλέσει ανομοιόμορφες ραβδώσεις.

Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή της πούδρας, μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγη ακόμα, αν νομίζετε ότι είναι απαραίτητο. Είναι εύκολο να βάλετε περισσότερη, αλλά η διόρθωση μιας υπερβολικής εφαρμογής είναι δύσκολη, επομένως εφαρμόστε σταδιακά.

8. Απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα πούδρας

Κάνατε κατά λάθος υπερβολική εφαρμογή; Συμβαίνει και στις καλύτερες από εμάς. Μια γρήγορη λύση είναι να σκουπίσετε το πινέλο πούδρας σας και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε την περίσσεια πούδρας με κυκλικές κινήσεις.

9. Εφαρμόστε πρώτα την πούδρα

Η χρήση πούδρας ως βάση δεν θα λειτουργήσει για όλες, αλλά αλλάζει το παιχνίδι για κάποιες. Αυτή η τεχνική δημιουργεί ένα φράγμα απορρόφησης της λιπαρότητας που είναι ιδανικό εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή τα πρωινά προϊόντα περιποίησης είναι πολύ κρεμώδη.

Φροντίστε να απλώσετε ελαφρά την πούδρα (και πάλι, ένα αφράτο πινέλο είναι φίλος σας) πριν εφαρμόσετε το μέικαπ σας. Δεδομένου ότι η πούδρα πηγαίνει κάτω από το foundation, δεν αλλάζει δραματικά το φινίρισμα. Εάν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, προσθέστε άλλη μια λεπτή στρώση πούδρας μόλις τελειώσετε με τα προϊόντα σε μορφή κρέμας.

10. Σπρέι (mist) για ενυδάτωση

Μόλις τελειώσετε το μακιγιάζ σας, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη. Εάν το δέρμα σας εξακολουθεί να φαίνεται λίγο ξηρό ή η πούδρα σας δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως στο μέικαπ σας, ένα ενυδατικό σπρέι θα αναζωογονήσει, θα εμποτίσει το μακιγιάζ σας με υγρασία, βοηθώντας στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ενώνοντας τα στρώματα της κρέμας και της πούδρας.

11. Χρησιμοποιήστε ένα setting spray για μεγάλη διάρκεια

Εάν θέλετε να επεκτείνετε την άψογη εμφάνισή σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε περισσότερη πούδρα, το setting spray είναι απαραίτητο. Τα setting spray είναι κατασκευασμένα με πολυμερή που δημιουργούν ένα φιλμ που «κλειδώνει» το μακιγιάζ στο πρόσωπο για να σας κρατούν φρέσκια όλη την ημέρα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν αλλάζουν το φινίρισμα του μακιγιάζ σας τόσο έντονα όσο οι πούδρες.

Καλή επιτυχία!

Αν πρέπει να συνοψίσουμε, οι 11 συμβουλές μας για τη χρήση πούδρας καταλήγουν σε αυτό: Χρησιμοποιήστε λιγότερη και εφαρμόστε με ακρίβεια. Οι πούδρες επεκτείνουν τη διάρκεια του μακιγιάζ σας ακριβώς επειδή μια μικρή ποσότητα μπορεί να κάνει τόσα πολλά. Έχοντας αυτό κατά νου, μπορείτε ακόμη και να αναπτύξετε τα δικά σας κόλπα εφαρμογής της πούδρας προσαρμοσμένα στη ρουτίνα του δικού σας μακιγιάζ! .

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το 2022 ήταν η θερμότερη χρονιά για την Ελβετία

xristiana

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία | Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Σε Βυτίνα Και Μεγαλόπολη

xristiana

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana