ΚεντρικήΜαγειρική

Λαχταριστό κέικ με σοκολάτα και τυρί

19/11/2023

Υλικά

100 γρ. αλεύρι 00

50 γρ. άμυλο πατάτας

130 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

250 γρ. τυρί κρέμα που απλώνεται

200 γρ. μαύρης σοκολάτας

100 γρ. βούτυρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για να πασπαλίσουμε:

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καταρχάς σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε με το ηλεκτρικού μίξερ, ώστε να δημιουργηθεί ένα φουσκωμένο και αφρισμένο μείγμα, το οποίο θα έχει τριπλασιάσει τον αρχικό του όγκο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου, και δουλεύουμε για να το ενσωματώσουμε στη ζύμη.

Σε αυτό το σημείο λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την προσθέτουμε στο μείγμα και δουλεύουμε ξανά για να ενσωματωθεί τελείως. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη μαγιά και το άμυλο πατάτας και ανακατεύουμε.

Τελειώνουμε προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Ύστερα μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά . Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας μετά από 30 λεπτά για να ελέγξετε το μαγείρεμα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Το κέικ είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρης άχνη από πάνω.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πώς θα βάλεις το foundation αποφεύγοντας το εφέ της μάσκας;

xristiana

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Διπλή Δενδροφύτευση Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

xristiana

«Λιμάνια… κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» στο Δήμο Αμαρουσίου

xristiana