12/11/2023
Υλικά
800 γρ. νιόκι πατάτας
350 γρ. μανιτάρια πορτσίνι φρέσκα
400 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 σκελίδα σκόρδο
160 γρ. τυρί ταλέτζιο
1 κλωνάρι μαϊντανός
Ελαιόλαδο για γεύση
Αλάτι , πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Πρώτα παίρνουμε τη κολοκύθα σε κύβους και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό (ή σε ζωμό λαχανικών) και στη συνέχει τη στραγγίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών (ή νερό) για να γίνει πιο ρευστή.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή μια μικρή βούρτσα και διαχωρίζουμε τα καπάκια από τα κοτσάνια. Παίρνουμε τα τελευταία και τα κόβουμε τα σε μικρούς κύβους. ‘Ύστερα τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και μια κουτάλα νερό. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει μαζί με τα κοτσάνια των μανιταριών μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Κόβουμε τα καπάκια των μανιταριών σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν βγουν στην επιφάνεια τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι. Τώρα ανακατεύουμε τα νιόκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα καπάκια κομμένα σε φέτες, κρατώντας λίγο στην άκρη για την τελική διακόσμηση, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε όλα καλά. Ετοιμαστείτε για σερβίρισμα.
Προσθέτουμε περίπου 100 γραμμάρια κρέμας κολοκύθας στον πάτο των πιάτων, βάζουμε από πάνω μια μερίδα νιόκι και μερικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες για διακόσμηση και καλή όρεξη.