ΚεντρικήΚοινωνικά

«ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ο ζωγράφος» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου

22/11/2023

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με τα ζωγραφικά έργα του πρωτοπόρου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου και τίτλο «ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ο ζωγράφος».

Όσοι θαυμάσατε ως σκηνοθέτη τον Νίκο Κούνδουρο στον εμβληματικό πλέον για το ελληνικό σινεμά «Δράκο»,  θα έχετε την ευκαιρία να τον απολαύσετε και ως εικαστικό! Ο Νίκος Κούνδουρος (15 Δεκεμβρίου 1926 – 22 Φεβρουαρίου 2017) σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ, θεωρούμενος ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, ασχολήθηκε και με τα εικαστικά.

Η ζωγραφική του εμπνέεται από τη λαϊκή τέχνη, την κρητική παράδοση και την εκκλησιαστική ζωγραφική, κυρίως τη μεταβυζαντινή τέχνη της Κρήτης, τον γενέθλιο τόπο του.

Η σπάνια εικαστική αυτή έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία της Σωτηρίας Ματζίρη–Κούνδουρου, σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Σπύρου Μοσχονά και είναι η πρώτη που γίνεται στην Αθήνα μετά την ολοκληρωμένη εκκαθάριση των αρχείων του σκηνοθέτη. Στο υπόγειο του κτηρίου θα εκτίθεται υλικό από το κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κούνδουρου.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming https://www.facebook.com/DimotikoSimvoulioAlimou

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

«Ενημερωτική Ομιλία Πρόληψης και ΔΩΡΕΑΝ Κλινικός Έλεγχος Μαστού από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, για τους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης»

xristiana

Ημερίδα Με Τον Καθηγητή Tony Attwood Από Τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αυτισμό Ν. Λάρισας

xristiana

Έκκληση για πάνες για 11χρονο παιδί ΑμεΑ από την Πάτρα – Πώς να βοηθήσουμε

xristiana