30/11/2023
Υλικά συνταγής
- 700-800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο (κατά προτίμηση μπούτι ή και στήθος) κομμένο σε κύβους / μπουκίτσες
- 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- αλάτι πιπέρι
- ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό (βλέπε υλικά και συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μπουκίτσες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Με μια σουρωτή κουτάλα αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές από τη κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κυβάκια κοτόπουλου. Τα σοτάρετε απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και θωρακιστούν. Ρίχνετε και το σκόρδο, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ρίχνετε πάλι στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μόλις ζεσταθούν σβήνετε με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε το πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και το ξύδι, ανακατεύετε και ρίχνετε το ντοματοχυμό.
- Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, ρίχνετε το μαϊντανό και το ζωμό κότας, ανακατεύετε απαλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και μείνει με το λαδάκι της. Αν έχουν μείνει υγρά στη σάλτσα, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα και σιγοβράστε για άλλα 4-5 λ.
- Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα λαχανικά του. Πασπαλίστε με το επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Πηγή: https://www.sintayes.gr