ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Ελαφρά βελτίωση – Πού θα βρέξει

19/11/2023

Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Βαθμιαία ωστόσο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει σήμερα ελφρά βελτίωση και προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση απο τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) τις πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από -03 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 17 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: Τα οφέλη για τις γυναίκες

xristiana

Έκζεμα σε παιδιά: Νέο φάρμακο για σοβαρές περιπτώσεις – Ανακουφίζει από την τρομερή φαγούρα

xristiana

Δωρεάν Webinar: Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: Aνάγκες και προκλήσεις

xristiana