ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Βουτιά θερμοκρασίας και βοριάδες το Σαββατοκύριακο

17/11/2023

Μεταβολή του καιρού πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι η επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν για πρώτη φορά φέτος σε ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Υπενθυμίζεται ότι Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρούτο οποίο επικαιροποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή το μεσημέρι.

Βάσει των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων:

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα, Παρασκευή, βροχές θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας και τις βραδινές ώρες σε τμήματα της βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Το βράδυ επίσης θα χιονίσει σε ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ολλανδία: Στοπ στην κατοχή «καθαρόαιμων» ζώων με γενετικές μεταλλάξεις που τα καθιστούν «χαριτωμένα»

xristiana

Open Day Από Το Συμβουλευτικό Κέντρο Του Δήμου Φλώρινας

xristiana

Για να μην ξανά αγοράσεις του εμπορίου: Θαυματουργή μάσκα με κανέλα και μέλι – Έτοιμη σε 2 λεπτά και σούπερ οικονομική

xristiana