ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ινδία: Σε επικίνδυνα επίπεδα η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί – Κλειστά τα σχολεία

3/11/2023

Κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες τα σχολεία στο Νέο Δελχί λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που προκλήθηκε από μια κιτρινωπή και τοξική ομίχλη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, IQAir, το επίπεδο των σωματιδίων PM 2,5, το πιο επικίνδυνο, είναι 35 φορές υψηλότερο από το μέγιστο επίπεδο που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο επικεφαλής υπουργός του Δελχί Arvind Kejriwal ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι όλα τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην πρωτεύουσα για τουλάχιστον δύο ημέρες. «Υπό το φως των αυξανόμενων επιπέδων ρύπανσης, όλα τα κυβερνητικά και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία στο Δελχί θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο ημέρες», ανακοίνωσε ο Arvind Kejriwal στο X (πρώην Twitter).

Το Δελχί, βρίσκεται συχνά σε λίστες μεταξύ των πιο μολυσμένων πόλεων στον κόσμο. Η τοξική ομίχλη, που τροφοδοτείται από την καύση αγροτικών προϊόντων, τις βιομηχανικές εκπομπές και τις οδικές μεταφορές, λιμνάζει στη μεγαλούπολη των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το πρόβλημα κορυφώνεται στις αρχές του χειμώνα, γύρω από την ινδουιστική γιορτή Ντιβάλι, η οποία συμπίπτει με τις εβδομάδες που δεκάδες χιλιάδες αγρότες στη βόρεια Ινδία καίνε τα άχυρα των ορυζώνων.

Μέχρι το 2020, 1,67 εκατ. θάνατοι στην Ινδία οφείλονταν στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με πληροφορίες από Le Figaro

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Προδιαβήτης: Ποια γαλακτοκομικά αυξάνουν τον κίνδυνο

xristiana

«Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» Ενισχύει Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Του Δήμου Καλαμαριάς

xristiana

Εκδήλωση ΝΟΚΑΚΑ Στην Κεντρική Πλατεία Της Θήβας

xristiana