ΚεντρικήΜαγειρική

Η συνταγή για τα πεντανόστιμα ολλανδικά κεφτεδάκια

11/11/2023

Υλικά

400 γρ μοσχαρίσιος κρέας

1 λίτρο νερό

150 γρ αλεύρι

100 γρ βούτυρο

30 γρ. λευκά κρεμμύδια

1 ματσάκι μαϊντανό

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Φυστικέλαιο για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το κρέας, βράζοντας το σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου μία ώρα, αφαιρώντας περιστασιακά με μια τρυπητή κουτάλα τυχόν ακαθαρσίες που σχηματίζονται στην επιφάνεια. Μόλις ψηθεί το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει και αφήνουμε στην άκρη 600 ml ζωμό. Όσο το κρέας κρυώνει, ετοιμάζουμε ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μόλις έχουμε το ρου, ρίχνουμε μέσα τον ζωμό μοσχαριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη για να πήξει η σάλτσα, στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρέας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Αν είναι δυνατόν, καλύτερα να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα βουτάμε σε λίγο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Και τέλος τα τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο στους 170°C και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πασχαλινή Γιορτή Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ Με Πολλές Εκπλήξεις Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Μελέτη για τα λαχανικά: Δεν μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακού εμφράγματος

xristiana

Μειώθηκε στο μισό το πάχος του πάγου στην Αρκτική εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

xristiana