ΚεντρικήΟμορφιά

Η κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

7/11/2023

Η εγκυμοσύνη φέρνει συχνά αλλαγές στο δέρμα του προσώπου αλλά και του σώματος οι οποίες χρειάζονται διαφορετική φροντίδα από αυτή που συνηθίζαμε. Ορισμένα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου κάποια άλλα όμως μπορεί να μείνουν για αρκετό καιρό ή και για πάντα.

Οι ραγάδες, το μέλασμα, η ακμή και η μέλαινα γραμμή είναι αυτά που ίσως να μη μπορέσουμε να «ξεφορτωθούμε» μετά την εγκυμοσύνη. Για να προσαρμόσουμε την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι σημαντικό να ενημερώσουμε τον δερματολόγο μας για τυχόν δερματικά προβλήματα και ανησυχίες.

Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική έτσι ακόμα και αν δε γινόμαστε για πρώτη φορά μανούλες το δέρμα μας μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά σε προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στο παρελθόν. Ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι οι συνήθειες που πρέπει να διατηρήσουμε με προσοχή όμως στα συστατικά των προϊόντων.

Είναι λοιπόν καλό να προτιμήσουμε αντηλιακό με βάση τα μεταλλικά στοιχεία ενώ για την ενυδάτωση και τη λάμψη μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C. Επίσης ασφαλή συστατικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι το bakuchiol, η νιασιναμίδη και το γλυκολικό οξύ ενώ πρέπει να αποφύγουμε τα ρετινοειδή όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου, το σαλικυλικό οξύ, την υδροκινόνη και τα τεχνητά αρώματα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εύκολη σφολιάτα με δύο τυριά και κρέμα γάλακτος

xristiana

Ready for Work: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης & Mentoring

xristiana

Άγνοια κινδύνου από τον έρπη ζωστήρα στο 86% του πληθυσμού

xristiana