ΚεντρικήΜαγειρική

Η καλύτερη συνταγή για πίτσα καρμπονάρα που έχεις ποτέ δοκιμάσει

1/11/2023

Υλικά

300 γρ.αλεύρι 0

150ml νερό

3 γρ. μαγιά μπύρας

5 γρ. αλάτι

50 γρ. μπέικον

3 αυγά

2 κομμάτια μοτσαρέλα

Παρμεζάνα τριμμένη

Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης για πίτσα. Σε ένα δοχείο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το νερό αραιωμένο μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Όταν ενσωματωθεί καλά το αλεύρι, αλλά το μείγμα είναι ακόμα κοκκώδες και όχι τελείως ομοιογενές, προσθέτουμε το αλάτι και μετά συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Όταν η ζύμη αποκτήσει ελαστική και ομοιογενή εμφάνιση, την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε τέσσερις μπάλες και στη συνέχεια τις αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου δύο-τρεις ώρες, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται για να φουσκώσει η ζύμη, ανοίγουμε με έναν πλάστη τις μπάλες σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και ψήνουμε στον φούρνο στους 250°C για περίπου 5 λεπτά.

Όσο ψήνεται η βάση, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατίζουμε και τα προσθέτουμε στη ζεστή πίτσα. Προσθέστε επίσης το μπέικον σε κύβους και μια γενναιόδωρη χούφτα πιπέρι. Τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά, προσέχοντας το ψήσιμο του αυγού. Βγάζουμε την πίτσα καρμπονάρα από το φούρνο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 25/1

xristiana

“I LOVE DATA” – 26ο Φεστιβάλ Παιδείας

xristiana

Καθαρισμός: Πιο λαμπερό πρόσωπο με έναν μόνο κανόνα

xristiana