ΚεντρικήΚοινωνικά

Επιμορφωτική Ημερίδα για την Συμπερίληψη Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας

20/11/2023

Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Συμπερίληψη Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας» διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την “Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων” και την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η δράση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (πρώην δημαρχείο – Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη).

Σκοπός της δράσης είναι:

i. Η επιμόρφωση των επαγγελματιών με ειδίκευση σε θέματα προσφύγων γύρω από ζητήματα που αφορούν την προώθηση της εργασιακής ένταξης των προσφύγων

ii. Η επιμόρφωση νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να εργαστούν πάνω σε αυτά τα θέματα

ii. Η δικτύωση επαγγελματιών

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να μάθετε περισσότερα για το περιεχόμενο της δράσης συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ, έως 20 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

1. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ιδρύθηκε το 1950, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για να βοηθήσει τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που είχαν εκτοπιστεί ή χάσει τα σπίτια τους. Σήμερα, αρκετές δεκαετίες αργότερα, ο οργανισμός μας συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, προστατεύοντας και βοηθώντας τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Η Ύπατη Αρμοστεία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1952, προσπαθώντας να διασφαλίσει την προστασία και την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και εργαλεία διασύνδεσης προσφύγων με την αγορά εργασίας, υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, εστιάζει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, δήμους, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, την τοπική κοινωνία και προσφυγικές κοινότητες για την προώθηση πολιτικών συμπερίληψης σε τοπικό κι εθνικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ευημερήσουν στη νέα τους πατρίδα. Δείτε περισσότερα στο www.unhcr.gr.

Πληροφορίες για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο είναι διαθέσιμες στο https://help.unhcr.org/greece/

2. Η «Ομάδα Εργασίας για την υποστήριξη της εργασιακής ένταξης μεταναστών και προσφύγων» αποτελεί ένα δίκτυο τοπικών και διεθνών οργανώσεων και οργανισμών, το οποίο δραστηριοποιείται από το 2019 στο πεδίο της απασχόλησης και της εργασιακής ένταξης. Στόχος της ομάδας είναι η διασύνδεση των φορέων και των οργανώσεων, η ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα και η διοργάνωση δράσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική και εργασιακή ένταξη του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού της πόλης.

Φορείς και προγράμματα που συμμετέχουν: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε, ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, ActionAid Hellas, Irida Center, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, International Rescue Committee, Junior Achievement Greece, ΜΕΤΑdrasi, ΝΑΟΜΙ – Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων, SolidarityNow και Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Related posts

Πόσο καλό κάνουν οι μπανάνες στην υγεία – Τα 10+1 οφέλη για τον οργανισμό μας

xristiana

Αδιάβροχη μάσκαρα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την χρησιμοποιήσετε

xristiana

Άτμισμα: Ένοχο για καρδιακές αρρυθμίες – Έρευνα αποκαλύπτει

xristiana