ΚεντρικήΚοινωνικά

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (E.E.E.K)

4/11/2023

Σε εορταστική ατμόσφαιρα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κατερίνης μια μοναδική και ξεχωριστή συναυλία με έργα για τη Μεταρρύθμιση, από το Φωνητικό σύνολο “De Profundis”, κλιμάκιο της ορχήστρας Musicart του Νέου Ωδείου Κοζάνης και την Ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. 

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε έργα των : Johann Christoph Bach, Johann Grueger, John Rutter, Johann Sebastian Bach, J. Walter, Georg Telemann και Damian Philander.

Το πρεσβυτέριο της Ε.Ε.Ε.Κ. κι ο Aιδέσιμος κ. Νικόλαος Σταμούλης, ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές που συνέπραξαν στο πλευρό μας, τον μαέστρο της Ε.Π.Μ.  κ. Ευθύμιο Μαυρίδη, την κα. Όλγα Ματθαίου αφηγήτρια μουσικολογικών κειμένων, την κα. Μαρία Κιορπελίδου υψίφωνο, την κα. Ιωάννα Ηλιάδου μεσόφωνο, τον κ. Στυλιανό Σκιαδά οξύφωνο, τον κ. Δημήτριο Καρατζά βαθύφωνο, την κα. Μαρία Καραγιάννη διευθύνουσα της ορχήστρας του Νέου Ωδείου Κοζάνης MUSICART, καθώς και τους μουσικούς και χορωδούς της Ε.Π.Μ. Κατερίνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Yφυπουργού κα. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι των βουλευτών, κ. Ξενοφών Μπαραλιάκου και Σπυρίδων Κουλκουδίνα, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη  κα. Σοφίας Μαυρίδου, η κα Πιπίτσα Μακρίδου εκπρόσωπος του δήμου Κατερίνης, ο κ. Γιώργος Μακρής διευθυντής β/θμιας εκπαίδευσης Πιερίας, ο π. βουλευτής και π. δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης κι η π. βουλευτής κα. Μαρία Μίχου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των “Αικατερινείων”, σε συνδιοργάνωση με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, το δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης.

Το Πρεσβυτέριο της Ε.Ε.Ε.Κ.

Related posts

Ρεσιτάλ πιάνου του Σπύρου Μοσχόπουλου στην Κηφισιά

xristiana

Δράση Κατά Της Παχυσαρκίας

xristiana

3 συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σας

xristiana