ΚεντρικήΜαγειρική

Γαρίδες με πέστο

22/11/2023

Υλικά

  • 20 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Το χυμό από μισό λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) και τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι.

Βήμα 2

Βάλτε το βασιλικό, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Αλείψτε κάθε πλευρά των γαρίδων σε κάθε σουβλάκι με το πέστο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 2- 3 λεπτά, αλείφοντας με περισσότερο πέστο καθώς γυρίζετε.

Βήμα 4

Αν οι γαρίδες δεν έχουν ψηθεί πλήρως, ψήστε για επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

11ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Αύξηση της διαχρονικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

xristiana

Τροποποιήσιμοι οι παράγοντες κινδύνου στο 40% των νέων διαγνώσεων καρκίνου – Ποιοι είναι

xristiana