ΚεντρικήΟμορφιά

Αλόη: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

23/11/2023

Τα οφέλη της αλόης και μία συνταγή για σπιτική μάσκα προσώπου.

Η αλόη είναι γνωστή για την επουλωτική και ενυδατική της δράση. Αποτελεί βασικό συστατικό για κρέμες και άλλα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα οφέλη της την καθιστούν πολύτιμη και δημοφιλή για τη ρουτίνα ομορφιάς γυναικών κάθε ηλικίας.

Τα οφέλη της αλόης για την επιδερμίδα

Η αλόη έχει συνδεθεί με πληθώρα από οφέλη, αν και όπως διαβάζουμε στο Healthnews.com, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες μελέτες γύρω από το θέμα για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η αλόη πάντως χρησιμοποιείται στην περιποίηση της επιδερμίδας εδώ και δεκαετίες, κυρίως για τους παρακάτω λόγους.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η αλόη περιέχει συστατικά τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές και ανακουφίζουν την επιδερμίδα από ερεθισμούς.

Έχει αντιμικροβιακή δράση. Η αλόη εξουδετερώνει μικρόβια και είναι εξαιρετικά ωφέλιμη σε επιδερμίδες με ακμή.

Ενυδατώνει σε βάθος. Και αυτό χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα.

Περιέχει αντιοξειδωτικά. Η αλόη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Α, C και Ε, τα οποία προστατεύουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία.

7e7688ad-aloi.jpg

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αλόη στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσετε την αλόη απευθείας πάνω στο δέρμα και ο δεύτερος να τη χρησιμοποιήσετε σε συνταγές για φυσικά καλλυντικά όπως μάσκες και κρέμες προσώπου.

Συνταγή για μάσκα προσώπου με αλόη

Υλικά:

  • 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι χτυπημένο κρόκο αυγού
  • 1 κουταλάκι χυμό αλόης βέρα

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα . Βάλτε μία λεπτή στρώση από τη μάσκα στο πρόσωπο και λαιμό, και αφήστε τη να στεγνώσει. Εφαρμόστε μία-δύο στρώσεις ακόμα. Αφήστε για 20 λεπτά, αφαιρέστε με χλιαρό νερό και μετά ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Δεύτερη Σκέψη» «ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΎΣΗΣ»

xristiana

Ευρωπαϊκές Ημέρες Βιομηχανίας 2022

xristiana

2ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι από τον ΠΑΟΔΗΒ

xristiana