ΚεντρικήΚοινωνικά

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

25/11/2023

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2023, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.

Περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι) θα εκθέσουν τα προϊόντα τους ενώ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι Άναμα ΙκαρίαςΣουσούρα Χαλκιδικής,  μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου,  μέλι ρίγανης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι, ρακόμελο κ.ά.), καθώς και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους, Σίκινο, Κέα, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Άνδρο, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Καρπενήσι, Λάρισα, Κομοτηνή, Κιλκίς, Πιερία, Καλαμπάκα, Τρίκορφο, Δράμα) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία). 

Ολοι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να λάβουν μέρος στον μεγάλο Διαγωνισμό “Κερδίστε το Μέλι της Χρονιάς” !

Παράλληλα θα διοργάνωθει απο τον ΕΟΣΣ και το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ το το 14ο Συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι & τα Προϊόντα Μέλισσας, με θέμα: “Χαρακτηρισμός και Αυθεντικότητα των Προϊόντων της Μέλισσας”.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Η αθρόα παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει μεγάλη ενθάρρυνση για τους 30 χιλιάδες μελισσοκόμους της χώρας, από τους οποίους περίπου οι 20 χιλιάδες είναι νέοι άνθρωποι, ηλικίας μέχρι 35 ετών.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00 | Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 3/12 10:00 – 21:00

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για AMEA και παιδιά έως 12 ετών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΟΣΣ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ • Τηλ. 2103610265 Email: info@greekhoneyfestival.gr • www.greekhoneyfestival.gr • www.facebook.com/ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΜΕΛΙΟΥ

 www.instagram.com/festival_meliou2023

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Ενημερωτικές Ιατρικές Ομιλίες Για Τις Γυναίκες

xristiana

Άγιος Καλλίνικος

xristiana

Αλληλεπίδραση καφεΐνης και αλκοόλ και ύπνος

xristiana