ΚεντρικήΜαγειρική

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας με βότκα

13/11/2023

Υλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού βότκα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και κρατήστε 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού από το νερό που τα βράσατε.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5- 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.

Βήμα 4

Προσθέστε τη βότκα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και 1/4 φλιτζανιού νερό που κρατήσατε από τα ριγκατόνι και αφήστε το να σιγοβράσει.

Βήμα 5

Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε τα ριγκατόνι για να καλυφθούν με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Συναυλία αφιερωμένη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην Κερατέα

xristiana

Mανδελικό οξύ: Το skincare trend, για απολέπιση και αντιγήρανση στην επιδερμίδα!

xristiana

Πώς μπορούμε να «καταπολεμήσουμε» τους εφιάλτες – Η νέα επαναστατική μέθοδος

xristiana