ΚεντρικήΟμορφιά

Οι ειδικοί εξηγούν ποιο είναι ένα από τα πραγματικά ελάχιστα συστατικά που λειτουργούν για την επιδερμίδα

13/11/2023

Με ποια συστατικά να το συνδυάσετε για δραστικά αποτελέσματα.

H χρήση ενός αποτελεσματικού ορού προσώπου είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Και ενώ αυτό είναι αλήθεια, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε ειδικό σε θέματα ομορφιάς ή δερματολόγο ποιο είναι το απόλυτο must-have της ρουτίνας περιποίησης του δέρματός τους, θα ακούσετε τα εξής: αντηλιακά προσώπουρετινόλη και τον καλύτερο ορό βιταμίνης C που μπορείτε να βρείτε.

Γιατί; Είναι πολύ απλό. Όταν χρησιμοποιούνται το ένα ταυτόχρονα με το άλλο, αυτά τα τρία συστατικά είναι η καλύτερη ευκαιρία του δέρματός σας να καταπολεμήσει τα ορατά σημάδια της γήρανσης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η ιερή τριάδα προάγει, επίσης, την υγιή και καλά λειτουργική επιδερμίδα. Γι’ αυτό προμηθευτείτε την καλύτερη ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας SPF και ενημερωθείτε για το ποιο προϊόν ρετινόλης αλλά και ορός βιταμίνης C λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε έναν ορό βιταμίνης C

Ορός προσώπου

Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να αποκομίσει όλα τα σπουδαία οφέλη που προσφέρει η βιταμίνη C, είναι σημαντικό το προϊόν που χρησιμοποιείτε να είναι καλά σχεδιασμένο και η βιταμίνη C που περιέχει να χρησιμοποιείται σε αρκετά υψηλή συγκέντρωση για να είναι αποτελεσματική (αυτή η βιταμίνη C είναι το L-ασκορβικό οξύ, αναζητήστε ένα προϊόν με συγκέντρωση μεταξύ 10% και 20%).

Λάβετε υπόψη ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μπορεί να μην προσφέρουν απαραίτητα καλύτερα αποτελέσματα και να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος. Ξεκινήστε με χαμηλότερη συγκέντρωση αν είστε νέοι στη βιταμίνη C ή αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Τα προϊόντα με βιταμίνη C έχουν, επίσης, συχνά χαμηλό ph 3,5, πράγμα που σημαίνει ότι είναι όξινα και μπορεί να νιώσετε ένα ελαφρύ τσίμπημα μόλις τα εφαρμόσετε.

Ένα δύσκολο και εξαιρετικά ασταθές συστατικό όπως η βιταμίνη C οξειδώνεται γρήγορα σε επαφή με το υπεριώδες φως. Έτσι, εκτός από την προσεκτική σύνθεση, σύμφωνα με τη βρετανική Marie Claireεπιλέξτε συσκευασίες που προστατεύουν από το φως και τον αέρα, ώστε να διατηρείται η δραστικότητα της βιταμίνης C.

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε είναι τι άλλο περιλαμβάνει ο ορός, γιατί το πόσο καλά αποδίδει ένα προϊόν με βιταμίνη C δεν έχει να κάνει μόνο με το ph και το ποσοστό της βιταμίνης C που περιέχει, αλλά εξαρτάται και από το με τι έχει συνδυαστεί αυτή η βιταμίνη C.

Ορισμένα σκευάσματα ενσωματώνουν συστατικά όπως το φερουλικό οξύ, τα οποία ενισχύουν την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χάρρυ Κλυνν

xristiana

Νέα Δράση Ανίχνευσης Του Covid-19 Στον Άγιο Δημήτριο

xristiana

Με αυτά τα κόλπα θα εξαφανίσεις εύκολα & γρήγορα ένα σπυράκι!

xristiana