ΚεντρικήΜαγειρική

Vegan μακαρόνια με κιμά σόγιας

26/9/2023

Υλικά για 5 μερίδες:

200 g κιμάς σόγιας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα κανέλλα σκόνη
1/3 κ.γ. κύμινο
2 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 πακέτο μακαρόνια με πρωτεΐνη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το κιμά σόγιας να μουλιάσει στο ζεστό νερό.

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει, και σοτάρουμε αλλά 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Η οφθαλμολογική εξέταση που εντοπίζει τον κίνδυνο εμφράγματος (έρευνα)

xristiana

Άστατος ο καιρός

xristiana

Αθάνατη Ελληνίδα… μάνα!

xristiana